Karacabey'de Cumhuriyet Ilkokulunun 20 Derslikli Ek Binasinin Temeli Atildi

Bursa'nin Karacabey ilçesinde depreme dayaniksiz oldugu gerekçesiyle yikilan Cumhuriyet Ilkokuluna ek bina yapilmasi için temel atma töreni düzenlendi.

Okulun bahçesinde gerçeklestirilen törende konusan Karacabey Kaymakami Tahsin Kurtbeyoglu, Karacabey Ticaret Borsasinin 20 derslikli ek bina ile sadece 796 ögrenciye degil bütün Karacabey egitimine büyük bir hizmet edecegini söyledi.

Yapilacak binayla derslik basina ögrenci sayisi 28'e kadar düsecegini ifade eden Kurtbeyoglu, "Gelecegimizi planlayacak çocuklarimizin yetismesi için fiziksel binalarimizin yaninda çocuklarimizi iyi bir sekilde yetistirmek bizim asli görevimiz." dedi.

Il Milli Egitim Müdürü Serkan Gür, binanin yapimini üstlenen Karacabey Ticaret Borsasi Baskani Murad Bertan ve yönetim kurulu üyelerine tesekkür etti.

Karacabey Belediye Baskani Ali Özkan da sunlari kaydetti:

"Devletimizin, Büyüksehir Belediyemizin, Karacabey Belediyemizin çalismalarinin yani sira bugün temelini attigimiz gibi sivil toplum örgütlerimizin de çalismalari var. Herkes isin bir ucundan tutuyor. Karacabey'i daha yasanabilir, daha müreffeh bir kent yapmak için çalisiyoruz."

Cumhuriyet Ilkokulu A ve B bloklarinin Karacabey Ticaret Borsasi tarafindan yaptirilacagi için büyük gurur duyduklarini ifade eden Karacabey Ticaret Borsasi Baskani Murad Bertan ise "Daha önce de Harmanli Tarim Lisesini yapmistik. Simdi yapacagimiz Cumhuriyet Ilkokulunun ek binasindan sonra üçüncü bir isi olarak egitim vadisini Karacabey'e kazandirmak istiyoruz. Bu anlamda emegi geçen herkese tesekkür ediyorum." ifadelerini kullandi.

Törene, Cumhuriyet Bassavcisi Sadullah Gümüs, Ilçe Milli Egitim Müdürü Emin Dingin, daire amirleri, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ile vatandaslar katildi.

Kaynak: AA