Jandarma Genel Komutanligi'na Yönelik FETÖ Sorusturmasinda 27 Kisi Itirafçi Oldu

Fetullahçi Terör Örgütü’nün (FETÖ) Jandarma Genel Komutanligi’ndaki yapilanmasina yönelik sorusturmada 27 kisi itirafçi oldu.

Ankara Cumhuriyet Bassavciligi Terör Suçlari Sorusturma Bürosunca yürütülen sorusturmada 51 süpheli gözaltina alinmis ve adliyeye sevk edilmisti. Adliyedeki savcilik sorusturmasi sirasinda gözaltindaki 51 süpheliden 27’si etkin pismanliktan faydalanmak istedi.

Örgüt kapsaminda bilgi vererek itirafçi olan süpheliler bin 413 kisiyi tespit ederken, verdikleri isimlerden bin 193’ünün önceden terör sorusturmasi geçirdigi ve 220 kisinin ise daha önce her hangi bir sorusturma geçirmedigi belirtildi. Itirafçilardan 1’i tutuklanirken, 26’si ise adli kontrol sarti ile serbest birakildi.

Gözalti kararina iliskin Ankara Cumhuriyet Bassavciligi’nin 14 Eylül tarihinde yaptigi açiklamada, “MIT, Emniyet Genel Müdürlügü TEM ve SIBER Daire Baskanliklarinca FETÖ/PDY silahli terör örgütü mensuplarinin desifresine yönelik olarak yapilan çalismalar sonucunda, örgütün Jandarma Genel Komutanligindaki ‘mahrem hizmetler’ olarak adlandirilan yapilanmasi içerisinde ‘mahrem imam’ olduklari tespit edilen, 61’i çesitli kamu kurum / kuruluslarindan ihraç edilmis kamu görevlisi olmak üzere 102 ‘mahrem imam hakkinda gözaltina alinmalarina karar verilmistir” denilmisti.
Kaynak: İHA