IKBY, Israil Ile Normallestirme Konferansini Düzenleyenleri Ülkeden Çikaracak

Irak’in kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) geçtigimiz cuma günü Erbil kentinde Israil ile normallestirme konferansini düzenleyenleri ülkeden çikarmaya karar verdi.

IKBY, Israil Ile Normallestirme Konferansini Düzenleyenleri Ülkeden Çikaracak
Irak’in kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) geçtigimiz 25 Eylül Cuma günü Erbil kentinde Israil ile normallestirme konferansini düzenleyenler hakkinda sorusturma baslatti. IKBY Içisleri Bakanligi tarafindan yapilan yazili açiklamada, söz konusu konferansi düzenleyenlerin IKBY topraklarindan çikartilacagi aktarildi.

Açiklamada, “Bir sivil toplum örgütünün barisçil yasam anlayisi ve Irak’ta federasyon temellerini atmak gibi konulari ele almak için Irak’in birçok kentinden Irakli sahsiyetlerin hazir bulundugu bir konferans düzenledi.

Ancak ne yazik ki konferansin yöneticilerinden bazilari akisini degistirerek siyasi amaçlar dogrultusunda kullandilar” denildi.

IKBY Içisleri Bakanligi konferansin akisini degistirenler hakkinda yasal islemlerin uygulanacagini açikladi.



“Katilimcilara hiçbir sekilde sempati duymuyoruz"

ABD öncülügündeki terör örgütü DEAS karsiti koalisyon güçleri ise, Erbil’de düzenlenen konferansla herhangi bilgi ve iliskileri olmadigini duyurdu. DEAS Karsiti Uluslararasi Koalisyon sözcüsü Wayne Maroto sosyal medya hesabinda yaptigi açiklamada, koalisyon güçlerinin söz konusu konferansla ilgili ön bilgisi olmadigini belirterek, “Katilimcilara hiçbir sekilde sempati duymuyoruz" dedi.

Koalisyon güçlerinin görevi terör örgütü DEAS ile mücadele olmak oldugunu ve bu konuda Irak hükümetini desteklemeye kararli oldugunu kaydeden Maroto, söz konusu konferanstan yeni haberleri oldugunu aktardi.
Kaynak: İHA