Güney Kore'de Köpek Eti Tüketimi Yasaklanabilir

Güney Kore Devlet Baskani Moon Jae-in, köpek eti tüketimine olan talebin gittikçe azaldigina dikkat çekerek, köpek eti tüketiminin yasaklanma ihtimalini gündeme getirdi.

Güney Kore'de Köpek Eti Tüketimi Yasaklanabilir
Güney Kore’de her yil köpek eti tüketimi için yaklasik 1 milyon köpegin katledildigi tahmin edilirken, köpek etine olan talep özellikle gençler arasinda son yillarda önemli ölçüde azaldi. Güney Kore Devlet Baskani Moon Jae-in, Basbakan Kim Boo-kyum tarafindan terk edilmis hayvanlarin bakiminin iyilestirilmesine yönelik çabalar ve köpekler için zorunlu kayit sistemi hakkinda bilgilendirildigi görüsmede köpek eti tüketimi hakkinda açiklamalarda bulundu. Moon, köpek eti tüketimine olan talebin gittikçe azaldigina dikkat çekerek, köpek eti tüketiminin yasaklanma ihtimalini gündeme getirdi. Köpekleri sevdigi bilinen Moon, yaptigi açiklama ile ilk kez bu konuda bir yasak ihtimalini gündeme getirmis oldu.

Güney Kore’de köpeklerin ve kedilerin öldürülmesini yasaklayan bir yasa halihazirda uygulanirken, köpek eti tüketimi yasak degil. Tüketimin azalmasinin ardindan ülkenin en büyük köpek eti pazarlarindan üçü kapandi. Uzun süredir köpek eti ticaretine son verilmesi çagrisinda bulunan hayvan haklari gruplari, Moon’un açiklamasinin memnuniyetle karsiladi.

Moon’un Sözcüsü Park Kyung-mee yaptigi açiklamada, Devlet Baskani Moon’un brifingden sonra köpek eti yasagi getirmeyi dikkatlice düsünmenin zamaninin geldigini ifade ettigini aktardi.
Kaynak: İHA