Filistin Basbakani Istiyye, Israil Isgali Altindaki Camiyi Ziyaret Etti

Filistin Basbakani Muhammed Istiyye, isgal altindaki Bati Seria’nin El Halil kentindeki Harem-i Ibrahim Camii’ni ziyaret etti.

Filistin Basbakani Istiyye, Israil Isgali Altindaki Camiyi Ziyaret Etti
Filistin Basbakani Muhammed Istiyye, isgal altindaki Bati Seria’nin El Halil kentindeki Harem-i Ibrahim Camii’ni ziyaret etti. Basbakan Istiyye ziyareti sirasinda yaptigi açiklamada, isgalci Israil tarafindan kontrol edilen Harem-i Ibrahim Camii’nin çözümünün dini degil siyasi oldugunu belirterek, "Ibrahim Camii, Filistin siyaset sahnesinin ayrilmaz bir parçasidir ve 1967’de topraklarimizin bir parçasi olarak isgal altina alindi. Bu nedenle çözüm dini degil, öncelikle siyasidir" dedi.

Istiyye, "Filistin topraklarimizda isgal sona erdiginde Ibrahim Camii’nde de sona erecek. Ibrahim Camii, ibadet edenlere, varligimiza, tarihimize, mirasimiza ve hak dinimize karsi sistematik bir savasin da bir örnegidir” ifadelerini kullandi.

Ibrahim Camii’ndeki Filistin varligini güçlendirmek için çalisma sözü veren Istiyye, Birlesmis Milletler Egitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nü (UNESCO) esas olarak dini ilgilendiren bu tarihi anitin korunmasi için üzerine düseni yapmaya çagirdi.

UNESCO Dünya Mirasi Komitesi, Temmuz 2017’de Ibrahim Camii’ni Filistin mirasi alani ilan etti. Israil’in isgalindeki Ibrahim Camii çevresinde oturan yaklasik 400 Yahudi yerlesimciyi ise bin 500 civarinda Israil askeri koruyor.
Kaynak: İHA