ETÜ'de Yeni Akademik Yilin Ilk Dersini Rektör Çakmak Verdi

Erzurum Teknik Üniversitesi'nde (ETÜ) 2021-2022 egitim ögretim yilinin ilk dersini Rektör Prof. Dr. Bülent Çakmak verdi.

Üniversiteden yapilan açiklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle uzun süredir ara verilen yüz yüze egitimin, Rektör Çakmak'in Mühendislik ve Mimarlik Fakültesi'nde verdigi dersle yeniden basladigi belirtildi.

Yüz yüze yapilan ilk derste Çakmak, Elektrik Elektronik Mühendisligi Bölümü ögrencileriyle sinif ortaminda bir araya geldi.

Çakmak, burada yaptigi konusmada, bir buçuk yildir egitim ögretimin uzaktan yapildigini hatirlatti.

Uzun zamandir özlemini çektikleri yüz yüze egitime baslamanin mutlulugunu yasadiklarini anlatan Çakmak, sunlari kaydetti:

"Ancak geçirdigimiz bu süreç bize gösterdi ki artik dijital egitim hayatimizin ayrilmaz bir parçasi olacak. Biz de üniversite senatosu olarak yeni akademik yilda ögrencilerimizin verimli ve güvenli sekilde egitim ögretim sürecini geçirebilmesi için Yüksekögretim Kurulu’nun (YÖK) tavsiyesi üzerine derslerin yüzde 40’inin online, yüzde 60’inin ise yüz yüze yapilmasini kararlastirdik. Geçtigimiz yil derslerin online ortamda yapilmasi bir kayip olmadi, aksine dijitallesen dünyanin bir gerekliligi oldu. Degisen egitim paradigmasinda yüz yüze egitim olacak. Biz fakültelerde ihtiyaciniz olan temel egitimi verecegiz. Fakat her sey yüz yüze egitimle bitmiyor. Mezun oldugunuzda donanimli bireyler olabilmeniz için sizlerin de kisisel gelisimine katki saglayacak dijital imkanlardan istifade etmeniz gerekiyor."

Kaynak: AA