Belediyeyi Taslayan Vatandaslar 6,5 Saatlik Gergin Bekleyisin Ardindan Dagildi

SAMSUN – Samsun’un Vezirköprü ilçesinde toplulastirmaya karsi belediye binasi önünde eylem yapan 24 mahallenin sakinleri, belediye binasina ve makam aracina zarar verdiler. Öfkeli kalabalik, 6,5 saatlik bekleyisin ardindan belediyenin önünden ayrildi.

Belediyeyi Taslayan Vatandaslar 6,5 Saatlik Gergin Bekleyisin Ardindan Dagildi
Vezirköprü ilçesinde arazi toplulastirmaya karsi çikan Adatepe Mahallesi sakinleri, Vezirköprü Belediyesi önünde eylem yapti ve Vezirköprü Belediye Baskani Ibrahim Sadik Edis ile görüsmek istedi. Traktör ve çesitli araçlarla belediye önünde toplanan yaklasik bin kisi belediye baskani ile konuyu Baskan Edis’e aktarmak istedi. Görüsme saglayamayan vatandaslar baskani istifaya davet etti. Durumun gerginlesmesi üzerine bölgeye sevk edilen çevik kuvvet polisleri ve jandarmalar vatandaslari yatistirmaya çalisti. Olayin kontrolden çikmasi üzerine polis duruma müdahale etti. Bu sirada bazi eylemciler belediye binasinin camlarini kirdi. Olayda Baskan Edis’in kullandigi makam araci da zarar gördü.

Gerginligin zirve yaptigi sirada vatandaslar israrla baskanla görüsme taleplerini devam ettirdi. Durumun daha da gerginlesmesi üzerine olay yerine ilave jandarma birlikleri de sevk edildi. Belediye önünden ayrilmayan vatandaslarin sakinlestirilmesi için güvenlik güçleri büyük gayret gösterdi. Daha sonra ilçe kaymakami ile görüsmek üzere muhtarlardan olusan 5 kisilik heyet, Vezirköprü Kaymakami Halid Yildiz ile görüsme gerçeklestirdi. Muhtarlardan olusan grup daha sonra Samsun il merkezinde siyasiler ile görüsmeye gittiler.

Topraklarindan olmak istemediklerini belirten Adatepe Mahallesi sakinleri, “Mehmet Akif Ersoy, ‘Bastigin yerleri toprak diyerek geçme, tani. Düsün altinda binlerce kefensiz yatani. Sen sehit oglusun incitme yaziktir atani. Verme dünyalari alsan da bu cennet vatani’ demis. Bizi baskalariyla karistirmasinlar. Burada herkes tanklarin, tüfeklerin altina yatar yine de topragini satmaz. Bizim polisle, jandarmayla isimiz yok. Biz topragimizi, çevremizi ve bölgemizi kurumak için istiyoruz. Biz baska bir yerden gelmedik. Namuslu serefli köylüleriz. Burada polislerin, jandarmalarin ne isi var. Bizim topragimizi almaya mecbur musunuz?” dediler.

Belediye önündeki 6,5 saatlik gergin bekleyisin adindan mahalle sakinleri dagildi.
Kaynak: İHA