Apart Evde Konaklarken Yakalanan Koronali Genç Açiklamasi 'Sifir Belirtim Var, Testler Karismis Olabilir'

Kirikkale’de apart evde yakalanan korona virüslü 21 yasindaki genç, "sifir belirtim var" diyerek, testlerin karismis olabilecegini iddia etse de yurtta karantinaya alindi.

Apart Evde Konaklarken Yakalanan Koronali Genç Açiklamasi 'Sifir Belirtim Var, Testler Karismis Olabilir'
Mardin’den Kirikkale’ye üniversite diplomasi almak için gelen Cemil S, (21) konaklamak için bir apart eve geldi. Gündelik olarak kiralanan apart eve kaydini yaptiran Cemil S’nin "izlenimi devam ediyor" uyarisi, otomatik olarak emniyetin GBT (Genel Bilgi Toplama) sistemine düstü.

Yahsihan Ilçe Emniyet Müdürlügü, durumu Il Salgin Denetim Merkezi (ISDEM) ekiplerine bildirdi. Filyasyon ekipleri, Yenisehir Mahallesi’ndeki apart eve gelerek, Cemil S’nin "HES kodu" kontrolünü yapti. Covid-19 PCR testinin pozitif oldugu tespit edildi.

Uçakla memleketine geri dönmek için zorunlu olarak PCR testi yaptirdigini ifade eden Cemil S, sonucun pozitif çiktigini söyledi.

"Sifir belirtim var" diyerek, testlerin karismis olabilecegini iddia etti ve yeniden test vermek istedi. Filyasyon ekipleri ise 21 yasindaki Cemil S’yi ekip araciyla götürerek, Il Milli Egitim Müdürlügü’ne bagli bir yurtta karantinaya aldi.
Kaynak: İHA