'Savsat Uluslararasi Off-Road Oyunlari' Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Artvin’in Savsat ilçesinde "Savsat Uluslararasi Off-Road Oyunlari"nin birincisi düzenlendi.

Savsat Off-Road Dagcilik ve Fotografçilik Kulübünce Ilçeye bagli Karaköy Kislasi’nda hazirlanan parkurda organize edilen oyunlara, Türkiye'nin yani sira Gürcistan, Azerbaycan, Irak ve Iran'dan ekipler katildi.

Araçlarin motor gücüne göre S1, S2, S3 ve S4 olarak adlandirilan kategorilerinde toplam 50 ekip, ilçede 2016 yilinda CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun konvoyuna terör örgütü mensuplarinca düzenlenen saldirida sehit düsen Jandarma Er Fatih Çaybasi’nin adinin verildigi parkurda dereceye girmek için yaristi.

Sürücüler, tümsek ve çukurlarla zorlastirilan 2,5 kilometre uzunlugundaki parkurda zaman zaman güç anlar yasarken, parkuru bitiremeyen araçlar ise is makineleriyle pistten çikarildi.

Yarislarda, S1 kategorisinde Batuhan Kaya, S2 kategorisinde Fatih Kaya, S3 kategorisinde Emrah Kavaz, S4 kategorisinde de Dogukan Pekal birinciligi elde etti.

Yarislarin ardindan kategorilerinde birinci olan sürücülere para ödülünün yani sira madalya verildi.

Savsat Off-Road Dagcilik ve Fotografçilik Kulübü Baskani Berkay Özcan, AA muhabirine, kulüp olarak birçok uluslararasi etkinlige katilarak birçok basariya imza atiklarini söyledi.

Savsat'ta ilk defa uluslararasi bir yaris organizasyonu yaptiklarini anlatan Özcan, "5 ülkeden 50 ekip bugünkü yarislarda yer aldi. 2 bine yakin vatandasimiz buraya akin ederek yarislari izledi. Beklenmedik sekilde dün geceden kar yagmasi nedeniyle çok zorlandik, buna ragmen katilimci sayisi çok fazla. Zorlu bir parkurda izleyicilerin keyif aldigi yarislar izledik." diye konustu.

Kaynak: AA