Milletvekili Kahtali, Eskimalatya'daki Deprem Konutlari Için Tarih Verdi

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtali,muhtarlar toplantisinda yaptigi konusmada, 24 Ocak 2020 depreminin ardindan Eskimalatya’da 472 konut yapildigini ve bu konutlarin 10 gün içerisinde kurasi çekilerek hak sahiplerine teslim edilecegini müjdeledi.

Milletvekili Kahtali, Eskimalatya'daki Deprem Konutlari Için Tarih Verdi
AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtali, beraberinde Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, AK Parti Il Baskan Yardimcisi Ridvan Budak ve AK Parti Battalgazi Ilçe Baskani Basri Kahveci ile birlikte Eskimalatya’da muhtarlarla bir araya gelerek sorun ve talepleri dinledi.

Kervansaray’da düzenlenen istisare toplantisinda konusan Kahtali, Eskimalatya’nin kendileri için çok önemli bir yer oldugunu ifade ederek, bölgedeki sorunlarin giderilmesi açisindan böyle bir toplanti icra ettiklerinin altini çizdi.

“Konutlar 10 gün içerisinde teslim edilecek”

24 Ocak 2020 depreminden en çok etkilenen yerlerden birinin de Battalgazi ilçesi oldugunu belirten Kahtali, depremin ardindan Eskimalatya’da 472 konut yapildigini ve bu konutlarin 10 gün içerisinde kurasi çekilerek hak sahiplerine teslim edilecegini duyurdu.

“24 derslikli okul yapilmasi için talepte bulunacagiz”

Bölgeye bir okul kazandirilmasi için de çalismalarinin sürdügünü dile getiren Kahtali, “Burada 1960 yilinda yapilmis bir okul var ama artik ihtiyaca cevap vermiyor. Buraya 24 derslikli yeni bir okul yapmamiz gerekiyor. Vakiflar Genel Müdürlügünden buranin yikimi ile ilgili karar çikti. Milli Egitim Müdürümüz de bu konuyu takip ediyor. Tabi burasi sit alani oldugu için Vakiflar Genel Müdürlügü burada bir sondaj çalismasi yapacak. Ancak o süreç biraz uzun oldugu ve ögrencilerin okulsuz kalmamasi için okulun yikilmasi ileri bir tarihe ertelendi. Topbasi Mahallemizde bir yurt var. Orasi Vakiflar Genel Müdürlügüne devredilmis. Vakiflar da bu yurdu Milli Egitim Bakanligina tahsis etmis durumda. Simdi Milli Egitim Bakanligi’na bu yurdun yerine 24 derslikli güzel bir okul yapilmasi için talepte bulunacagiz” dedi.



“Ana arteri prestij caddesi haline getirecegiz”

Kahtali, Eskimalatya meydanini yenileme çalismasinin Battalgazi Belediyesi tarafindan yürütüldügünü ifade ederek, ana arterde de Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenleme çalismasi yapilacaginin müjdesini verdi. Kahtali konusmasini su sekilde sürdürdü:

“Bu yolumuzu güzel bir prestij caddesi yapacagiz, aydinlatmasi ile kaldirimi ile çok güzel olacak, prestijli bir cadde haline getirecegiz. Yine buraya güzel bir meydan kazandirmak için çalismalarimiz devam ediyor. Battalgazi Belediye Baskanimiz Osman Güder bu konuyla yakindan ilgileniyor. Meydan düzenlemesi yapildiginda, yayalarin kullanabilecegi bir alan haline getirildiginde burasi daha güzel olacak.”

Bölgede sulama suyu fiyatlarinda yasanan sorunlara da deginen Milletvekili Kahtali, “Burada sulama suyunun pahali olmasi ruhsatsiz sondajlardan kaynaklaniyor. Diger sulamalarla ilgili çok fazla sorun yasamadigimizi düsünüyoruz. Bu sorun aslinda sadece Battalgazi’nin degil Türkiye genelindeki bir sorun. Ruhsatsiz sondajlar için uygulanan bir bedel var. Bu bedel dönüm basina 220 lira. Biz burada indirim yapmis olmamiza ragmen Tarim Bakanligi ile yine bir görüsme yaptik. Bir kereye mahsus gerekirse eger cezasi varsa da belli bir ceza ödenmesi ile bu ruhsatsiz kuyularin ruhsatlandirilmasini talep edecegiz” ifadelerini kullandi.

Kahtali, Turgut Özal Üniversitesi’nin merkezinin Battalgazi oldugunu hatirlatarak, bölgede yurt sorununu gidermek için yatili bölge okulundaki 500 yatakli yurdun Kredi Yurtlar Kurumuna tahsisini talep ettiklerini ve konuyu takip edeceklerini sözlerine ekledi.

Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder ise Arslantepe Höyügünün Unesco Kalici Listesine girmesi ile beraber Eskimalatya ve Battalgazi’nin de degerinin artacagini ifade ederek, “Insanlarin bir ile gidebilmesi için bir sebep olmali. Kervansaray her tarafta var, Ulu Cami her tarafta var ama her tarafta bir Arslantepe yok. Arslantepe simdi dünya çapinda taniniyor. Insallah Arslantepe için hem içerden hem disardan binlerce ziyaretçi gelecek. Bizim bu ziyaretçileri Eskimalatya’ya çekmemiz lazim. O yüzden burada önemli çalismalar yapacagiz ve Eskimalatya’yi güzel bir görünüme kavusturacagiz” dedi.

AK Parti Battalgazi Ilçe Baskani Basri Kahveci de, “Battalgazi 103 mahallesi ve 310 bin nüfusu ile Malatya’nin metropol ilçelerinden biri. Eskimalatya dedigimiz yer tarihi medeniyete ev sahipligi yapmis bir yer. Buranin sorunlarinin giderilmesi noktasinda elimizden gelen gayret ve çabayi gösteriyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA