Konya Büyüksehir Belediyesi Camilere Kus Evleri Yerlestirdi

Konya Büyüksehir Belediyesi, Selçuklu ve Osmanli’dan günümüze ulasan kus evleri kültürünü yasatmak ve kuslara sicak bir yuva kazandirmak amaciyla sehir merkezindeki 50’den fazla camiye kus evi yerlestirdi.

Konya Büyüksehir Belediyesi Camilere Kus Evleri Yerlestirdi
Konya Büyüksehir Belediyesi, dogadaki kuslarin barinabilmesi amaciyla sehir merkezinde 50’den fazla camiye kus evleri monte etti. Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, hayvanlara merhametin gelenegimizde ve inancimizda önemli bir yere sahip oldugunu belirterek, Konya Büyüksehir Belediyesi olarak bu bilinçle hareket ettiklerini ve dogadaki sahipsiz hayvanlarla ilgili önemli çalismalar yürüttüklerini ifade etti.

Dogayi insanlarla paylasan tüm sahipsiz hayvanlara kucak açtiklarini kaydeden Baskan Altay, “Selçuklu ve Osmanli’dan günümüze ulasan kus evleri kültürünü Konya’mizda yasatiyoruz. Farkindalik olusturmak amaciyla geçtigimiz aylarda caddeler, mezarliklar ve parklardaki agaçlara kus evleri monte etmistik. Son olarak sehir merkezinde bulunan 50’den fazla camiye de tastan yapilmis kus evlerini yerlestirerek kuslara sicak bir yuva kazandirdik. Sehrimizi kus evleriyle donatmaya devam edecegiz insallah” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA