Kayseri'de 3 Yilda 405 Ton Kiyafet Atigi Geri Dönüsüme Kazandirildi

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde "Kiyafet ve Evsel Tekstil Atik Kutusu" çalismasiyla 3 yilda 405 ton kiyafet atigi geri dönüstürüldü.

Kocasinan Belediyesinden yapilan yazili açiklamaya göre, belediye ekipleri, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in esi Emine Erdogan'in himayelerinde Çevre ve Sehircilik Bakanliginca 2017'de baslatilan "Sifir Atik Projesi" kapsaminda çalismalarina devam ediyor.

Bu kapsamda 2018 yilinda ilçe genelinde 182 noktaya yerlestirilen "Kiyafet ve Evsel Tekstil Atik Kutusu" ile bugüne kadar 405 ton kiyafet atigi geri dönüsüme kazandirildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, projeyle gelecek nesillere daha temiz ve güzel bir Türkiye birakilmasini hedeflediklerini belirtti.

Geri dönüsümle ülke ekonomisine de katki sagladiklarini ve bu yilin ilk 8 ayinda 113 ton kiyafet atigini ekonomiye kazandirdiklarini aktaran Çolakbayrakdar, sunlari kaydetti:

"Dogayi ve çevreyi korumak için sürekli yeni projeler üretiyoruz. Sadece Kocasinan için degil, daha temiz çevre ve daha yasanabilir Türkiye için çalisiyoruz. Ülkemizin ekonomisine katki saglamayi belediye olarak görev addediyoruz. 'Kiyafet ve Evsel Tekstil Atik Kutusu' ile tekstil ürünlerini ekonomiye kazandiriyoruz. 2018 yilinda 65 ton, 2019 yilinda 97 ton, 2020 yilinda 130 ton ve bu yilin ilk 8 ayinda ise 113 ton olmak üzere toplam 405 ton kiyafet atigini geri dönüsüme kazandirdik."

Kaynak: AA