Aksaray'da Motosikletli Jandarma Timleri Her Yerde

Aksaray’da Motosikletli Jandarma Asayis Timleri, turizm alanlari ve köyler basta olmak üzere gün boyu devriye atarak denetimlerini sürdürürken, tarihi eser kaçakçilari ve kaçak kazicilarin da korkulu rüyasi haline geldi.

Aksaray'da Motosikletli Jandarma Timleri Her Yerde
Aldiklari motosiklet egitimi, motosiklet üzerinde atis egitimi, seri müdahale egitimi gibi birçok egitim alarak araçlarin ulasamadigi en ücra köseye bile ulasarak halkin huzur ve güvenini saglayan Motosikletli Jandarma Asayis Timleri, Aksaray’da adeta engel tanimiyor. Tarihi ve kültürel alanlariyla oldukça zengin olan kentte özellikle dagda, bayirda, vadide, katedraller ve yeralti sehirlerinde oldukça önemli rol oynayan motosikletli jandarma timleri, devriyeleriyle meydana gelebilecek birçok olayin önüne geçiyor. Kullandiklari son teknoloji ve tamamen profesyonel motosikletlerle görevlerini icra eden jandarma, en ücra köselere bile ulasarak dagdaki çobanlarin bile güvenligini sagliyor. Gittikleri her yerde köy halkiyla iç içe görev yapan motosikletli jandarma timleri, vatandaslarin da takdirini kazaniyor.

“Jandarma bu vatanin bel kemigi, jandarma dedin mi hayat durur”

Daglarda çobanlik yaparak geçimini saglayan Necmi Keser (40) jandarmanin çalismalarindan son derece memnun olduklarini belirten, “Öncelikle jandarmamizdan Allah razi olsun. Köylü olarak gelip hatirimizi sorarlar, çocuklarimizla ilgilenirler. Biz jandarmamizdan memnunuz. Allah’im ayaklarina tas degdirmesin. Önce milletimize zeval vermesin. Jandarma bu vatanin bel kemigi, jandarma dedin mi hayat durur. Biz Aksaray jandarmasindan da, Türkiye’nin jandarmasindan da, sinirdaki jandarmalarimizdan da binlerce kez raziyiz, Allah da onlardan razi olsun. Güvenligimiz onlara ait. Ben mesela çobanim, daglarda geziyorum. Bir sey oldugu zaman ariyorum, geliyorlar, derdimizi dinliyorlar, yardimci oluyorlar. Biz memnunuz Allah da onlardan memnun olsun. Jandarmamiz sag olsun var olsun” diye konustu.



“Jandarmamiz hemen yetisiyor”

Köyde çiftçilik yaparak geçimini saglayan Yakup Karapinar (48) ise, “Jandarmamiz her zaman gece gündüz olsun bütün asayisi sagliyor. Allah razi olsun jandarmamizdan. Yani biz jandarma konusunda çok rahatiz. Herhangi bir huzursuzluk oldugunda jandarma aninda burada. Hemen yetisiyor. Zaten gece gündüz geziyorlar, halk ile de iç içe. Herhangi bir olay da olmuyor. Biz tesekkür ediyoruz jandarmalarimiza” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA