600 Yillik Tarihi Camiye Restorasyon

Ordu’da 1380-1390 yillari arasinda insa edilen Eskipazar (Bayrambey) Cami Ordu Büyüksehir Belediyesi tarafindan hazirlanan restorasyon projesi ile aslina uygun hale getiriliyor.

600 Yillik Tarihi Camiye Restorasyon
Ordu Büyüksehir Belediyesi kentin tarihi ve kültürel mirasi olan yapilara sahip çikmaya devam ediyor. Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’in göreve gelmesinin ardindan artan restorasyon çalismalari ise tüm hiziyla sürüyor.

Bu kapsamda çalisma yapan Ordu Büyüksehir Belediyesi, Altinordu ilçesinde bulunan ve Haciemirogullari Beyligi zamaninda muhtemelen 1380-1390 yillari arasinda yaptirildigi tahmin edilen Eskipazar Camii için restorasyon projesi hazirladi. Tarihi 600 yili asan ve bu dönemler içerisinde birçok kez hasar görerek onarilan cami, Imar ve Sehircilik Dairesi Baskanligi tarafindan hazirlanan proje ile restore edilecek.

Ordu Büyüksehir Belediyesi ile Ordu Valiligi Yatirim Izleme ve Koordinasyon Baskanligi isbirliginde yürütülecek restorasyon projesi kapsaminda harim, mahfil, cami cephesi, çati, minare, sadirvan, tuvalet ve çevre düzenlemelerini kapsayacak detayli bir çalisma gerçeklestirilecek.

Kisa süre içerisinde baslanacak çalismalarin tamamlanmasi ile cami ibadete yeniden açilacak.

Baskan’in tarihi eserlere özel ilgisi

Baskan Güler’in göreve gelmesinin ardindan geçen 29 aylik süre zarfinda her biri önemli tarihi geçmisi olan 3 adet cami, Osmanli dönemine ait 5 adet çesme, 2 adet türbe ve 2 adet kilise de Ordu Büyüksehir Belediyesi tarafindan restorasyon ve çevre düzenleme çalismasi gerçeklestirildi.

Büyüksehir Belediyesi ayrica 2 bin 300 yillik tarihi Kurul Kalesi kazilarina da katkilar verirken önemli eserlerin çikarilmasini saglamisti.
Kaynak: İHA