4-6 Yas Grubu Kur'an Kursu Ögreticileriyle Istisare Toplantisi Yapildi

Erzincan Il Müftülügüne bagli 4-6 yas grubu Kur’an Kurslarinda görev yapan Kur’an Kursu ögreticileri ile istisare ve degerlendirme toplantisi yapildi.

4-6 Yas Grubu Kur'an Kursu Ögreticileriyle Istisare Toplantisi Yapildi
Fuaye Salonu’nda yapilan toplantida 4-6 yas grubu kurslarina gelen ögrencilerin egitimindeki sorumluluklardan bahsedilirken kurslarin durumu hakkinda ögreticilerden bilgiler alindi.

Müftü Burhan Çakir yaptigi konusmada, “4-6 yas kurs ögrencilerinin egitim ve ögretimi sürecinin hassasiyeti önem arz eden bir konudur. Bunun bilincinde olmanin yani sira gelecegimiz olan yavrularimiza islam geleneklerini ögreterek egitmek, sevmek ve sevdirmek anlaminda bir ön egitim verilmesi gerektigi malumlarinizdir. ‘Agaç yas iken egilir’ düsturundan hareketle onlara güzel bir ahlâkin egitimini ve ilkelerini vermek, bunu yaparken de onlari kirip-dökmeden, incitmeden egitmek gerekir” diyerek 4-6 yas grubu egitiminin önemine degindi. Insan kaynagi, müfredat ve materyal açisindan 4-6 yas ile ilgili egitimin içerigi hakkinda bilgilendirmeler yapan Müftü Çakir, “4-6 Yas Grubu siniflarin ilimizde artirilmasi için çok daha fazla gayret göstermemiz gerekiyor. Müftülük olarak her türlü gayretin destekçisi olacagiz.” dedi.

Öte yandan ögreticiler öneri, elestiri ve tekliflerini dile getirdi. Erzincan Il Müftüsü Burhan Çakir’in baskanliginda gerçeklesen toplantiya Il Müftü Yardimcisi Ismail Yilmaz, Din Hizmetleri ve Egitimi Sube Müdürü Ali Sen ile birlikte 4-6 yas grubu Kur’an Kursu ögreticileri katildi.

Kaynak: İHA