Terör Örgütü PKK'nin 51 Mensubunun Örgütten Ayrilarak Pesmerge Güçlerine Katildigi Iddiasi

Irak'in Musul kentine bagli Sincar ilçesinde, 51 terör örgütü PKK mensubunun örgütten ayrildigi ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bagli Pesmerge güçlerine katildigi iddia edildi.

Erbil merkezli "Kurdistan 24" yayin kurulusunda yer alan haberde, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Sincar Sorumlusu Asti Koçer'in konuya iliskin açiklamalarina yer verildi.

Koçer, Sincar Dagi’nda terör örgütü PKK'nin 51 mensubunun örgütten ayrildigini ve Sincar Pesmerge Komutanligi ile iliskiye geçtigini söyledi.

Habere göre, terör örgütü saflarini terk eden 51 PKK mensubu Pesmerge güçlerine katildi.

Konuya iliskin IKBY hükümetinden ise bir açiklama yapilmadi.

- PKK, Sincar Anlasmasi sonrasi IKBY'ye yönelik terör eylemlerini artirdi

Terör örgütü PKK, Irak hükümeti ile IKBY arasinda 9 Ekim 2020'de imzalanan ve Sincar'daki PKK varligini sonlandirmasi öngörülen anlasma sonrasi IKBY'deki terör eylemlerini artirdi.

Sincar Anlasmasi'ndan rahatsiz olan PKK'nin, isgal ettigi bölgelerde olusturdugu istikrarsizligi terör eylemleriyle Irak'in kuzeyine yaymaya ve dikkatleri Sincar'dan uzaklastirmaya çalistigi gözlemleniyor.

IKBY'de yüzlerce köyü isgali altinda tuttugu, barisçil protestolari siddete tesvik ettigi ve diplomatik misyonlari hedef aldigi belirtilen PKK'nin, Sincar Anlasmasi sonrasi Pesmerge, polis, memur ve sivillere yönelik artan saldirilari dikkati çekiyor.

Kaynak: AA