Kars'ta Kar Nedeniyle Yaylada Mahsur Kalan Kari Koca Kurtarildi

Kakaç köyü muhtari Beyzade Simsir: 'Bu tarihte daha önce o bölgede kar görülmemisti. Kar bastirmasi nedeniyle mahsur kaldilar. Köye gelen ekiplerle mahsur kalan vatandaslari aldik. Saglik kontrolleri yapildi ve durumlari iyi'

Kars'in Arpaçay ilçesinde kar nedeniyle 2 bin 900 rakimdaki Kakaç Yaylasi'nda mahsur kalan kadin ve kocasi kurtarildi.

Türkiye-Ermenistan sinirinda bulunan yayladan araçlariyla Kakaç köyüne dönen Resit (70) ve esi Besti Tug (67), kar yagisi nedeniyle yolda mahsur kaldi.

Ihbar üzerine bölgeye jandarma, AFAD, UMKE ve Il Özel Idaresi personeli sevk edildi.

Kar ve sis nedeniyle görüs mesafesinin de düstügü 2 bin 900 rakimdaki yaylada Il Özel Idaresinin is makineleriyle yol açmasi sonucu kurtarma ekipleri bir süre araçlarla yaylaya dogru ilerledi.

- Araçlar çikamayinca kepçeyle kurtarildilar

Kar ve çamur nedeniyle araçlar çikamayinca kadin ve kocasi, kepçeyle mahsur kaldiklari bölgeden alinarak saglik ekiplerine ulastirildi.

Ambulansta saglik kontrolleri yapilan Tug çifti, daha sonra köylerine götürüldü.

Resit Tug, ani kar yagisi nedeniyle dönüs yolundaki zirvede mahsur kaldiklarini belirterek, kendilerini kurtaran ekiplere tesekkür etti.

Arpaçay Ilçe Özel Idaresi Santiye Sefi Ali Çobanoglu ise iki vatandasin mahsur kaldigi ihbari üzerine harekete geçtiklerini anlatti.

Bölgede yogun kar yagisinin yasandigini söyleyen Çobanoglu, "Gidemedigimiz yere kepçe operatörümüz 4-5 kilometre yalniz giderek vatandaslara ulasti." ifadesini kullandi.

Kakaç köyü muhtari Beyzade Simsir de havalarin sogumasiyla köylülerin yaylalardan dönüs yoluna geçtigini belirterek, "Ancak yagmur ve karin etkili olmasiyla bir aile inemedi. Bu tarihte daha önce orada kar görülmemisti. Kar bastirmasi nedeniyle mahsur kaldilar. Köye gelen ekiplerle mahsur kalan vatandaslari aldik. Saglik kontrolleri yapildi ve durumlari iyi." diye konustu.

UMKE görevlisi Salih Ocak, 112'ye gelen ihbar üzerine ekiplerin seferber edildigini, mahsur kalan vatandaslarin yayladan alinarak saglikli sekilde köylerine ulastirildigini dile getirdi.

Kaynak: AA