Ispanya'da Eglencenin Dozunu Kaçiran Gençlere Polis Müdahalesi Açiklamasi 43 Yarali, 20 Gözalti

Ispanya’da eglencenin dozunu kaçiran gençlere polis müdahale ederken, olaylarda 43 kisi yaralandi, 20 kisi ise gözaltina alindi.

Ispanya'da Eglencenin Dozunu Kaçiran Gençlere Polis Müdahalesi Açiklamasi 43 Yarali, 20 Gözalti
Ispanya’nin Barselona sehrinde düzenlenen La Merce senliklerinde eglenceyi gece geç saatlere kadar uzatan gençler ve polis arasinda tansiyon yükseldi. La Merce senlikleri için toplanan ve gece geç saatlere kadar sehrin sokaklarinda alkol alarak eglenmeye devam eden gençler eglencenin dozunu kaçirinca polis müdahalede bulundu. Çogunlugu 20’li yaslarda yaklasik 40 bin genç, polisin dagilmalari yönündeki çagrisina aldirmadan polise sise atarak karsilik verdi. Bir grup genç birkaç araç ve motosikleti atese verirken, bazi dükkan ve isyerlerinin de camlarini kirdi. Korona virüs asilama merkezi olarak kullanilan Fira Kongre Merkezi de zarar görürken, arbede sirasinda biçaklanan 13 kisi de dahil olmak üzere toplam 43 kisi yaralandi, polis 20 genci gözaltina aldi.

Barselona Belediye Baskani Ada Colau ögle saatlerinde yaptigi açiklamada, “Yasananlar kabul edilemez, La Merce senlikleri ile hiçbir ilgisi yok. Kirmizi çizgiler asildi” ifadelerini kullandi. Colau ayrica, kalabalik gruplara müdahalenin zor oldugunu belirterek, polis teskilatini güçlendirmeyi düsündügünü söyledi.

Kaynak: İHA