Irak'ta Türkmenler, Israil Ile Normallesmeyi Reddetti

Irak'taki Türkmenler, Irak'in Erbil kentinde bazi asiret temsilcilerinin Israil ile normallesme içerikli toplantilarina tepki gösterdi.



Irak Türkmen Cephesi (ITC) tarafindan yapilan açiklamada, Erbil’de bazi asiret temsilcilerinin Israil ile normallesme içerikli toplantilarini kesinlikle reddettikleri belirtildi.

Atilan adimin tehlikeli olduguna isaret edilen açiklamada, söz konusu toplantiya katilanlarin Iraklilarin tamaminin görüsünü yansitmadigi ifade edildi.

Açiklamada, toplantiya iliskin Irak hükümetinin tutumunun desteklendigi vurgulandi ve bu adimi atanlar hakkinda gerekli yasal islemlerin baslatilmasi istendi.

Erbil’de dün asiret mensubu olduklari iddia edilen bir grup, Irak’in da diger bazi Arap ülkeleri gibi Israil ile iliskiler kurmasini istemisti.

- Israil ile bazi Arap ülkeleri arasindaki normallesme anlasmalari

Israil ile Birlesik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn arasinda 15 Eylül 2020'de Beyaz Saray'da düzenlenen törenle iliskileri normallestirme anlasmasi imzalanmisti.

Hartum yönetimi de dönemin ABD Baskani Donald Trump'in Sudan'i "teröre destek veren ülkeler" listesinden çikarmasi karsiliginda 23 Ekim 2020'de Israil ile iliskileri normallestirme karari almisti.

Sudan'in ardindan Fas da 10 Aralik 2020'de Israil ile iliskileri normallestirme anlasmasina varmisti.

Kaynak: AA