HÜDA PAR Genel Baskani Yapicioglu, Van'da Gazetecilerle Bir Araya Geldi Açiklamasi

'(Kapiköy Sinir Kapisi) Sinir kapisinin hem yaya hem de ticarete açilmasi Van'in ekonomisini rahatlatacak. Kentin yüzde 60'indan fazlasi hizmet sektörü. Bu hizmet sektörü de sinir kapisinin kapli olmasindan olumsuz etkileniyor'

HÜDA PAR Genel Baskani Zekeriya Yapicioglu, Van ile Iran’in Hoy sehrini birbirine baglayan Kapiköy Sinir Kapisi'nin açilmasinin kentin ekonomisini rahatlatacagini belirtti.

Zekeriya Yapicioglu, Van'daki bir kahvalti salonunda gazetecilerle bulusmasinda yaptigi açiklamada, iki günlük ziyaretinde sivil toplum örgütü, oda temsilcileri esnaf ve kanaat önderleriyle bulusarak kentin sorunlarini dinlediklerini söyledi. Kentin en önemli sorununun ekonomi oldugunu ifade eden Yapicioglu, "Özellikle bu salgin dolayisiyla esnafimiz sikintilar yasadi. Halen de etkileri devam ediyor. Kiralarla ilgili ciddi sikintilar var. Issizlik hem Türkiye'nin hem de Van'in gündeminde. Esnaflarimiz bu konuda sorunlar yasiyor." dedi.

Kapiköy Sinir Kapisi'nin uzun zaman geçislere kapali kalmasinin da kentteki ekonomiyi olumsuz etkiledigini aktaran Yapicioglu, sunlari kaydetti:

"Sinir kapisinin hem yaya hem de ticarete açilmasi Van'in ekonomisini rahatlatacak. Kentin yüzde 60'indan fazlasi hizmet sektörü. Bu hizmet sektörü de sinir kapisinin kapli olmasindan olumsuz etkileniyor. Hem kentte hem de baska yerlerden güvenlik sorusturmalarindan yogun sikayetler aliyoruz. Son dönemlerde güvenlik sorusturmalari yerine gelistirilen bir mülakat sistemi var. Bu mülakat sisteminde de çagrilan kisiler meslekleriyle ya da genel bilgilerinin ölçülmesiyle ilgili degil, büyük oranda gizli yapilan güvenlik sorusturmalarinin sonuçlarina göre puanlar veriliyor. Idarenin her türlü islem ve eylemi mutlaka hukuk denetiminde olmali. Hiçbir sekilde hukuksuzluk yapilmamali. Hukuk adaletin tesisi için vardir. Adalet de kayitsiz sartsiz herkese mutlaka uygulanmasi gerekir. Bizler 'Önce insan, önce adalet.', 'Dürüst siyaset gerçek adalet.' diyoruz. Adalet hiç bir seye feda edilemez."

Programa, HÜDA PAR Il Baskani Rasim Saygin ve parti yöneticileri de katildi.
Kaynak: AA