Diyarbakir'da 'Kadrajimdan Çocuk' Konulu Kisa Film Yarismasi Düzenlenecek

Dogu Pediatri Dernegince "Kadrajimdan Çocuk" konulu 1. kisa film yarismasi gerçeklestirilecek.

Dogu Pediatri Dernegi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ögretim Üyesi Muhammet Asena, Diyarbakir Sinema Ofisi koordinatörlügünde yapilacak yarismanin birçok tarafiyla ilkleri barindirdigini söyledi.

Bölgede ilk defa bu denli bir çocuk kongresi düzenlenecegini belirten Asena, sunlari kaydetti:

"18-21 Kasim arasinda gerçeklesen Dogu Pediatri Kongresi vesilesiyle Diyarbakir, alaninda yetkin yüzlerce akademisyen ve uzman hekimlerimize ev sahipligi yapacak. Sehrimizin ulusal ve uluslararasi tanitimina katkida bulunacak. Davetliler Diyarbakir'in tarihi ve kültürel yerlerini gezme firsati bulacak. Çocuk sagliginda gelinen son durumun ve dünyadaki gelismeler ilimizde tartisilacak. Kisa film yarismasiyla ulusal ve uluslararasi yüzlerce tematik filmle çocuklarimizin sagligi, gelisimi, psikolojisiyle ilgili farkindalik yaratacak."

Yönetmen ve yapimci Feyzi Baran da çocuklara daha yasanilabilir bir dünya birakmayi hedeflediklerini aktararak, "Çocuklarin nadir hastaliklari gibi birçok hastalik süreci geçirirken toplumumuzu bu hassas kalplere karsi daha duyarli olmalarini saglamak adina sinemanin büyülü ve etkileyici tarafini kullanmak istiyoruz." diye konustu.

Kaynak: AA