Cumhurbaskani Erdogan, Darülaceze'deki Açilis Ve Tanitim Töreninde Konustu Açiklamasi (1)

'Yurt binamiz 901 ögrenci kapasitesiyle egitimögretim hayatinin önemli ihtiyaçlarindan olan barinma sorununun çözümüne katki saglayacaktir. Istanbul'daki 56 üniversitemizin tamaminin ögrencilerine hitap eden yurt binasinin altindaki ticari alan, hem bölgenin ihtiyacini karsilayacak hem de Darülaceze'ye gelir temin edecektir' 'Darülaceze Sosyal Hizmet Sehri ise gerçekten iftihar verici bir projedir. Arnavutköy'de 150 bin metrekarelik bir alanda insa edilecek olan proje, mimarisinden içindeki birimlerine kadar tüm unsurlariyla medeniyetimizin izlerini tasiyacaktir' 'Bu tesis bagisçilara, saglikli ve yataga bagli bireylere, koruma altindaki çocuklara hizmet verecek 1068 yatak kapasitesi, poliklinikleri, rehabilitasyon merkezi, atölyeleri, konferans salonu ve ibadethaneleriyle misyonuna uygun bir yer olacaktir' 'Arnavutköy gerçekten ülkemiz için, bizler için bambaska bir örnek olacak. Her seyiyle baska bir örnek olacak'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Darülaceze yurt binasinin 901 ögrenci kapasitesiyle egitim-ögretim hayatinin önemli ihtiyaçlarindan olan barinma sorununun çözümüne katki saglayacagini belirterek, "Istanbul'daki 56 üniversitemizin tamaminin ögrencilerine hitap eden yurt binasinin altindaki ticari alan, hem bölgenin ihtiyacini karsilayacak hem de Darülaceze'ye gelir temin edecektir." dedi.

Erdogan, Darülaceze Yurt ve Kültürel Tesis Açilisi ve Darülaceze Sosyal Hizmet Sehri Tanitim Töreni'nde yaptigi konusmada, geçmisi 126 yili bulan güzide kurumun çocuklar ve yaslilar basta olmak üzere, kimsesizlerin kimsesi olmasi için Sultan Abdülhamid-i Sani'nin bizzat kendisi tarafindan kuruldugunu söyledi.

Bu kurumun bir özelliginin de din, dil, irk, cinsiyet farki gözetmeden herkesi kucaklamasi, herkese ayni hizmeti vermesi oldugunu dile getiren Erdogan, yönetimi, çalisanlari ve gönüllüleriyle bu büyük ailenin günümüzde de "Yaratilani severiz, Yaradan'dan ötürü" anlayisiyla faaliyetlerini sürdürdügünü aktardi.

Erdogan, bugün açilisini yapmak üzere bir araya geldikleri yurt ve kültürel tesisleriyle Darülaceze'nin hizmet yelpazesini daha da genislettigini belirterek, "Yurt binamiz 901 ögrenci kapasitesiyle egitim-ögretim hayatinin önemli ihtiyaçlarindan olan barinma sorununun çözümüne katki saglayacaktir. Istanbul'daki 56 üniversitemizin tamaminin ögrencilerine hitap eden yurt binasinin altindaki ticari alan, hem bölgenin ihtiyacini karsilayacak hem de Darülaceze'ye gelir temin edecektir." diye konustu.

Yurt ve kültürel tesislerin hayirli olmasini dileyerek, bu ödüllü projenin hayata geçmesinde katkisi olan herkesi, özellikle hayirseverleri tebrik eden Erdogan, sunlari kaydetti:

"Tanitim törenini gerçeklestirdigimiz Darülaceze Sosyal Hizmet Sehri ise gerçekten iftihar verici bir projedir. Arnavutköy'de 150 bin metrekarelik bir alanda insa edilecek olan proje, mimarisinden içindeki birimlerine kadar tüm unsurlariyla medeniyetimizin izlerini tasiyacaktir. Bu tesis bagisçilara, saglikli ve yataga bagli bireylere, koruma altindaki çocuklara hizmet verecek 1068 yatak kapasitesi, poliklinikleri, rehabilitasyon merkezi, atölyeleri, konferans salonu ve ibadethaneleriyle misyonuna uygun bir yer olacaktir. Yatay, yavas ve yasanilabilir sehir anlayisiyla tasarlanan Darülaceze Sosyal Hizmet Sehri'nin insasina katki saglayacak herkese simdiden sükranlarimi sunuyorum."

- "Allah rizasi gözetilerek yapilan bu yatirimin getirisi hayir duadir"

Her yatirimin önemli olduguna isaret eden Erdogan, dogrudan insana, üstelik de bakima muhtaç insanlara yapilan yatirimin çok daha önemli oldugunu vurguladi.

Cumhurbaskani Erdogan, "Darülaceze'ye yapilan her katki iste bu sekilde dogrudan insana yapilan yatirim demektir. Sadece ve sadece Allah rizasi gözetilerek yapilan bu yatirimin hayattaki getirisi de para veya san, söhret degil, hayir duadir. Bu anlayisin en güzel örneklerini dünyaya armagan etmis bir medeniyetin mensuplarinin, böyle bir ecdadin torunlarinin Darülaceze'nin bu projesine de samimiyetle sahip çikacagindan süphe duymuyorum." seklinde konustu.

"Milletimizin 'Allah devletimize zeval vermesin' duasinin gerisindeki en önemli saiklerden biri de ihtiyaç duydugunda kendisine sahip çikacak bu tür müesseselere olan güvenidir, itimadidir." diyen Erdogan, konusmasini söyle sürdürdü:

"Ilk gençlik yillarimizdan beri Darülaceze'yi yakindan taniyan, her meselesiyle yakindan ilgilenen birisi olarak bu kurumdan ifadesini bulan anlayisi tüm Türkiye'ye yaymak için çalistik, ugrastik. Ben bu bölgenin çocuguyum. Bu bölgede dogdum, büyüdüm ve o günden bugüne de Darülaceze'yi iyi bilirim. Daha sonra belediye baskani oldum. Ayazaga Kampüsü'nü yaptik ve Ayazaga Kampüsü'yle beraber bir siçrama gerçeklestirdik. Cumhurbaskanligim döneminde de simdi yeni heyetle insallah Arnavutköy'deki bu devasa yere basliyoruz. Tabii Arnavutköy gerçekten ülkemiz için, bizler için bambaska bir örnek olacak. Her seyiyle baska bir örnek olacak. Onun için de tabii hayirseverlerimizin oraya olan katkisi inaniyorum ki dünyada Arnavutköy'deki Darülaceze'mizi bir örnek olarak yansitacak ve biz onunla iftihar edecegiz. Onunla adeta Sultan Abdülhamid-i Sani gibi bizler yeni bir örnegi insa etmis olmanin iftihari içerisinde olacagiz."

(Sürecek)

Kaynak: AA