Beysehir'de Çiftçilere Aniz Yakmayin Çagrisi

Beysehir Birligi, Göl, Doga ve Çevre Koruma Dernegi Baskani Bekir Sami Tan, çiftçilere aniz yakmamasi çagrisinda bulundu.

Tani gazetecilere yaptigi açiklamada, anizlarin yakilmasinin büyük tehlikeler olusturdugunu söyledi.

Yakilan anizlarin zaman yerlesim merkezlerindeki evlere, bahçelere ulastigini aktaran Tan, "Her taraf yaniyor. Toprak perisan oluyor, canlilar yok oluyor. Bu yüzden itfaiye ekiplerimiz bu dönemde bir aniz yanginindan diger yangina kosuyor. Yaptirdigimiz bu yogun mesai ile daha ciddi yanginlara müdahale noktasinda da ekiplerimize önemli bir efor sarf ettiriyor." diye konustu.

Bir süre önce 20 dönümlük arazisini anizlari yakmadan sürerek ekime hazirlayan bir çiftçiyi görünce durup tesekkür ettigini de anlatan Tan, sunlari kaydetti:

"Bu aniz yanginlari en çok Beysehir ve Hüyük bölgemizde yasaniyor. Baska yerlerde bu kadar aniz yakildigini görmek mümkün degil. Bir de cezasi oldugu için yakalanmama adina kendi tarlalarini da yakmiyorlar. Çevredeki tarlalari atese vererek, kendi tarlalarindaki anizlardan bu sekilde kurtulmanin çaresine giriyorlar. Bu çok tehlikeli bir sey, suçu, günahi olmayan çiftçilerimiz de böylelikle zan altinda kalabiliyor. Çiftçilerimize sesleniyorum, lütfen anizlari yakmayin. Böylece sürün tarlanizi gübre olsun, en azindan topraginiz zarar görmesin, özelligini kaybetmesin. O canlilar da yanarak yok olmasin. Anizlar atese verildiginde çevre ve doga da zarar görüyor, is ve dumanlari yerlesim merkezlerindeki evlere kadar ulasiyor. Tabiat ve insanoglu, herkes aslinda bu durumdan olumsuz etkileniyor."

Kaynak: AA