Barselona'da Taskinlik Yapan Gençlere Polis Müdahale Etti Açiklamasi 43 Yarali, 20 Gözalti

Ispanya'nin Barselona kentinin en önemli kültürel etkinligi olan Merce'de eglencelerin dozunu kaçiran gençler ile onlara müdahale eden polis arasinda çikan olaylarda 43 kisi yaralandi, 20 genç gözaltina alindi.



Barselona'da dün gün boyunca süren Merce etkinliklerinin sona ermesinin ardindan gece geç saatlerde dagilmayan ve alkol alarak dükkanlara ve araçlara zarar veren gençlere polis müdahale etti.

Olaylarda 43 kisi yaralandi, 20 kisi gözaltina alindi, bunlardan 13'ünün üzerinde biçak ve kesici alet bulundu.

Barselona Belediye Baskani Ada Colau, "Kabul edilemez ve bir daha tekrarlanmamasi gereken bu olaylarin önüne geçmek için polis sayisini artiracagiz. Tüm kirmizi çizgiler geçildi. Bu olay artik bir kamu düzeni sorunu olmaya basladi." ifadelerini kullandi.

Gençlerin zarar verdigi Barselona Fuar Müdürlügünden de "Barselona Kongre Sarayi'nda zararlara neden olan ve tolerans gösterilmemesi gereken bu vandalizm olaylarindan dolayi derin üzüntü duyuyoruz. Vatandaslarin ve fuar etkinliklerinin zararlarini onaracagiz." açiklamasinda bulunuldu.

Barselona'da gençlerin gece geç saatlere kadar alkol alarak yaptiklari sokak eglenceleri son dönemlerde bir aliskanlik haline gelirken, polisin sik sik müdahale ettigi ve bölge halkinin çikan olaylardan rahatsizlik duydugu biliniyor.

Kaynak: AA