Artvin'in Yusufeli Ilçesindeki Boga Güresleri Ilgi Gördü

Artvin'in Yusufeli ilçesinde ilk kez düzenlenen "Taskiran Köyü Boga Güresleri Festivali" basladi.

Ilçedeki Barhal Vadisi'nde bulunan 10 köy muhtarliginin is birligiyle, bölgede geçmisi iki asra dayanan boga güresleri gelenegini yasatmak amaciyla düzenlenen festival, Taskiran Köyü Dutluk mevkisindeki alanda gerçeklestirildi.

Boga güreslerinin ilk gününde "deste", "ayak", "küçük orta" ve "süperbas" kategorilerinde 57 boga mücadele etti.

"Deste" kategorisinde Levent Yavuz'a ait "Destan", "ayak" kategorisinde Mehmet Ali Erdogan'a ait "Utavali", "küçük orta" kategorisinde Kambur Kardesler'e ait "Zigzaver", "süperbas" kategorisinde de Yilmaz Köse'ye ait "Ertugrul" isimli bogalar birinci oldu.

"Deste" ve "süperbas" kategorilerindeki sampiyon bogalarin sahiplerine 7 bin, "ayak" kategorisinde sampiyon boganin sahibine 10 bin, "küçük orta" kategorisindeki sampiyon boganin sahibine de 13 bin lira ödül verildi.

Festival yarin gerçeklestirilecek "büyük orta", "basalti" ve "bas" kategorisindeki boga güresleriyle sona erecek.

Festivalin organizatörlerinden Ramazan Köroglu, gazetecilere yaptigi açiklamada, boga güreslerinin ilçenin en önemli geleneklerinden biri oldugunu söyledi.

Ilçede bahar ve yaz aylarinda da benzer etkinlikler yapildigini animsatan Köroglu, "Biz bu festivali ilk kez yaptik. Nisan ayi içerisinde yapmayi planladigimiz boga güreslerini salgin kosullarina bagli olarak ertelemek zorunda kalmistik. Sartlarin uygun olmasina bagli olarak eylül ayi içerisinde boga güreslerini gerçeklestiriyoruz. Vatandaslarimizin ilgisi güzeldi. Güzel güresler izledik." diye konustu.

Kaynak: AA