AK Partili Tüfenkci, Ögrencilerle Bulustu

AK Parti MKYK Üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, ögrencilere hitaben konusmasinda, Malatya’yi tercih eden ögrencileri kutlayarak, "Sehirlesmesi, tarihi ve genel yapisiyla sizleri memnun edecek bir tercihle Malatya’yi seçtiniz. Hepinize hayirli ugurlu olsun" dedi.

AK Partili Tüfenkci, Ögrencilerle Bulustu
AK Parti MKYK Üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya’yi tercih eden üniversite ögrencileriyle bir araya geldi.

Malatya’nin bir ögrenci kenti oldugunu kaydeden Tüfenkci, "Malatya ögrenci kenti bir il. Umarim egitiminiz boyunca mutlu saglikli güzel bir dönem geçerirsiniz. Burayi tercih ederek Türkiye’nin köklü üniversitelerinden birine gelmis oldunuz. Türkiye’nin çesitli illerinden gelerek Malatya’nin hem kültürünü, hem yasam seklini hem de yeni bir egitim olarak Türkiye’nin yarinlarinda emeginiz olacak. Hepinizi tebrik ediyorum. Burayi tercih ettiginiz için tesekkür ediyorum. Türkiye’de 76 tane üniversite var su anda. Türkiye’nin 81 ilinde üniversite var ve biz bu sayiyi 280’lere tasidik. Su anda 1 milyona yakin yurt kapasitemiz var Malatya’da. Dolayisiyla yurt sorunumuz yok" seklinde konustu.



" Modern, imkanlari yüksek olan yurtlara sahibiz"

Tüfenkci, Malatya’da yurt ve konaklama sikintisi olmadigini da belirterek, "Malatya’mizi daha yasanilabilir bir kent haline getirebilmek için elimizden geleni yapacagiz. Herseyin üstesinden gelecek güçlü bir hükümetimiz ve Türkiye’miz var. Bizim dönemlerimize baktigimizda 12 kisilik odalarda, en sanslimiz alti kisilik odalarda kaliyordu. Bugün tek kisilik, iki kisilik, üç kisilik odalarda ögrencilerimizi barindiriyoruz. Baktigimiz zaman geçmise göre modern, imkanlari yüksek olan yurtlara sahibiz. Malatya orta ölçekte bir sehir, hem sanayisi ile hem de tarimi ile. Kent olarak çalisan genç nüfusu ile ayni zamanda sosyallesme noktasinda da belediyelerimiz ve bizler elimizden geleni yapacagiz. Malatya temiz bir kent, huzurlu bir kent. Terör ve asayis noktasinda diger illere göre çok iyi bir noktada. Malatya’da iki üniversitemiz var. Yeni açilan Turgut Özal Üniversitemiz ve Inönü Üniversitemiz. Malatya iki Cumhurbaskani yetistirdi. Ismet Inönü ve Turgut Özal. Üniversitelerimizde tip fakültesi var. Inönü oldukça köklü bir fakülte. Karacigeri de onkoloji hastanesi de var. 217 yatakli sadece kanser hastalarina hizmet verecek, sadece kalp hastalarinin tedavi oldugu kardiyoloji bölümü var. Malatya tarih olarak da önemli bir kent. Arslantepe Battalgazi‘de devlet olarak ilk devletlesme noktasinda UNESCO’nun kalici listesine aldigi 19. sirada yer alan tarihin fiskirdigi bir tarihi mekanimiz. Öte yandan Yesilyurt’umuz da gittikçe gelisen bir ilçemiz. Tarihi yerleri ile yesil ile çok güzel bir ilçemiz. Burada kaldiginiz süre boyunca diger ilçelerimizi de görmenizi tavsiye ederim" diye konustu.

Kaynak: İHA