AK Parti Bursa 51. Genisletilmis Il Danisma Meclisi Yapildi

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Efkan Ala: 'Bizim bir diger büyük basarimiz da ülkenin ana muhalefet partisine iktidarin yolunun sandiktan geçtigini ögretmek olmustur. 'Iktidari Genelkurmay koridorlarinda aramayacaksin, milletin önündeki sandikta arayacaksin.' dedik' TBMM Insan Haklarini Inceleme Komisyonu Baskani Hakan Çavusoglu: 'Karsimizda cephelenen ittifak, 'Recep Tayyip Erdogan gitsin, ülke ne olursa olsun' noktasina savrulmus durumda. Kendi kitlelerini Erdogan nefretiyle adeta hipnoz etmis durumdalar. O zaman bizim uyanik olmamiz lazim'

AK Parti Bursa 51. Genisletilmis Il Danisma Meclisi, AK Parti Osmaniye Milletvekili Ismail Kaya'nin divan baskanliginda gerçeklestirildi.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Efkan Ala, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlen toplantida, geçmiste Türkiye'de siyasetin, adeta Ankara'ya sikistigini söyledi.

Dünyadan bakildiginda Türkiye'nin sinirlari disina çikamayan ülke görünümünde oldugunu aktaran Ala, söyle konustu:

"Onun için CHP, iktidari koridorda aradi. Statükonun, vesayet makamlarinin koridorlarinda aradi iktidari. Bizim bir diger büyük basarimiz da ülkenin ana muhalefet partisine iktidarin yolunun sandiktan geçtigini ögretmek olmustur. 'Iktidari Genelkurmay koridorlarinda aramayacaksin, milletin önündeki sandikta arayacaksin.' dedik. Onun için en önemli projelerimizden biri de CHP'ye sandigin yolunu ögretmis olmamizdir."

Türkiye'nin Somali'den Libya'ya her yerde, inisiyatif aldigini belirten Ala, söyle devam etti:

"Muhalefet politika üretemeyince kuyu kaziyor, çelme takmaya çalisiyor. Iktidari muhalefet alasagi edemez. Iktidar kendisi eger milletinin hizmetinde, ihtiyaçlarini karsiliyor, politika üretiyorsa millet onun arkasinda durur. Biz kendimize bakacagiz ama onlara da sözümüz var. Bizim ayagimiza çelme takan bir muhalefet yerine bizimle yarisan bir muhalefet olsa."

- "11 milyonluk teskilatimizla gönüllüler ordusuyuz"

TBMM Insan Haklarini Inceleme Komisyonu Baskani ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavusoglu, makam ve mevkilerin önemli olmadigini, "milletin bagrindan çikan AK Parti'nin neferleri" olduklarini söyledi.

Çavusoglu, AK Parti'nin geçmisinin çok derinlerde olan yüce bir çinar gibi oldugunu belirterek, "Biz sadece bir siyasi parti degiliz. Ayni zamanda Anadolu kitasi büyüklügündeki dava tasini gedigine oturmak üzere bu sütuna omuz vermis neferleriz. 11 milyonluk teskilatimizla gönüllüler ordusuyuz." dedi.

Son dönemde yalanlarla AK Parti hizmetlerinin itibarsizlastirilmaya çalisildigini dile getiren Çavusoglu, sunlari kaydetti:

"Her türlü yalan konusuluyor. O zaman bizim yapmamiz gereken hakikat günesiyle onlara cevabini vermeye çalismak. At izi, it izine karismis durumda. Karsimizda cephelenen ittifak, 'Recep Tayyip Erdogan gitsin, ülke ne olursa olsun' noktasina savrulmus durumda. Kendi kitlelerini Erdogan nefretiyle adeta hipnoz etmis durumdalar. O zaman bizi uyanik olmamiz lazim. O zaman bizim diri olmamiz, hakikatin pesinden kosmamiz lazim. Milletimizin sinir uçlarina dokunarak adeta bir dalgalanma yaratmak istiyorlar. Daha 3-4 gün gönce Etimesgut Ilçe Baskani, 'Bunlarin kökünü kaziyacagiz' dedi. Kim 'Bunlar' dedikleri? Biziz, biz. Bu milletin evlatlari. Adamin zihniyeti bu. Bu zihniyet hiç degismeyecek."

AK Parti Teskilat Baskan Yardimcisi Halis Dalkiliç, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in yol arkadasi olmanin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.

Türkiye'nin her karis topraginda izi olan bir partinin mensuplari olmaktan gurur duyduklarini kaydeden Dalkiliç, "20 yildir bu ülkeye verdigimiz sözleri bir bir tutmanin gururunu yasiyoruz." dedi.

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Bursa'ya kazandirdiklari projelere iliskin bilgi vererek, AK Parti'nin eser siyasetiyle örnek alinan bir parti oldugunu söyledi.

AK Parti Il Baskani Davut Gürkan, istisare kültürünün AK Parti'nin basarisinda önemli oldugunu vurguladi.

Bu arada "interaktif" olarak düzenlenen danisma meclisine katilan partililer, cep telefonlarindaki uygulamayla talep ve beklentilerine iliskin görüslerini paylasti.

Bursa Il Koordinatörü AK Parti Osmaniye Milletvekili Ismail Kaya'nin divan baskanligini yaptigi toplantiya, AK Parti Bursa milletvekilleri, ilçe belediye baskanlari ve çok sayida partili katildi.

Kaynak: AA