Ordu'da Sehit Jandarma Onbasi Orkun Eyice Adina Yaptirilan Kütüphane Açildi

Ordu'nun Kumru ilçesinde, hayirsever is insani Banu Akdeniz tarafindan sehit Jandarma Onbasi Orkun Eyice adina yaptirilan Z-Kütüphanenin açilisi gerçeklestirildi.

Vali Tuncay Sonel, Sehit Nese Eryetim Imam Hatip Ortaokulu bünyesinde yaptirilan kütüphanenin açilisinda, bu topraklar için canini hiç düsünmeden feda eden tüm sehitler ile kahraman gazileri saygiyla ve minnetle andigini söyledi.

Ögrencilere hitap eden Sonel, su ifadeleri kullandi:

"Sevgili gençler bu topraklar kolay kazanilmadi. Nice sehitler verdik. Nice analarin, babalarin, kardeslerin yürekleri yandi. O yüzden çok çalismamiz lazim. Sizlerin çok çalismasi gerekiyor. Bu ülkeye gelecekte daha güzel isler yapacaginiza inancim tam. Içinizden Banu ablaniz gibi nice is insanlari çikacaktir. Geçmisimizi unutmayalim. Bulundugumuz cografyada ülkemiz yildiz gibi parlamakta. Bunu maalesef hazmedemeyen hem içten hem distan hainler var. Dikkatli olacak, bu ülkeyi bize emanet edenleri unutmayacak, sahip çikacagiz."

Sehit yakinlarini yilin belirli günlerinde degil her daim hatirlamalari, onlarin yaninda olmalari gerektigini vurgulayan Sonel, "Yetim, öksüz evlatlarimiza, engeli olan vatandaslarimiza devletimizin sefkatini, sicakligini hepimizin göstermesi gerekiyor. Biz gençligimizden ümitliyiz. Bu okuldan, kütüphaneden faydalanacak gençlerimiz olacak. Ileride ailesine, memleketine, kendisine, insanliga güzel isler yapacak yerlere geleceksiniz." diye konustu.

Sonel, 22 Eylül'de Ünye ilçesinde açilan Sehit Eren Bülbül Özel Egitim Anaokulu ile bu kütüphaneyi yaptiran hayirsever is insani, film ve dizi yapimcisi Banu Akdeniz'e destegi için tesekkür etti.

Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloglu ise ecdadin, duvarlari kitaplarla dolu bir kütüphaneyi en kiymetli hazinelerden daha üstün tuttugunu vurgulayarak, "Bizim kütüphanelerimiz ilim yolunda bir ömrü fikirle, yaziyla, mücadeleyle dolduran ecdadin, tiptan astronomiye, mühendislikten sosyal bilimlere bütün alanlarin en seçkin eserleriyle donatilmistir." dedi.

Hayirsever is insani Akdeniz de bir ülkeye, topluma, bireye yapilacak en büyük yatirimin egitim olduguna isaret etti.

"Gençlerimiz bizim gelecegimiz. Biz gelecegimizi sizlere emanet edecegiz. O yüzden okuyun, okumaktan vazgeçmeyin." ifadelerini kullanan Akdeniz, bu kütüphanenin açilmasina vesile olan sehit Eyice'nin annesi ve babasinin ellerinden öptügünü dile getirdi.

Konusmalarin ardindan protokol mensuplari ve sehidin ailesi tarafindan kurdele kesilerek kütüphanenin açilisi yapildi.

Vali Sonel ve Akdeniz, program öncesinde sehit ailesini evlerinde ziyaret etti.

Kaynak: AA