Ögrencinin Ev Kirasinin Içinde Bulundugu Cüzdani Çalinmisti

Sakarya’da midibüste yolculuk yaptigi esnada düsürdügü cüzdani çalinan üniversite ögrencisinin magduriyeti giderildi. Cüzdanin içerisinde evinin kirasi bulunan ögrenciye, polis ekiplerinin çalismalari neticesinde çalinan parasi geri teslim edildi.

Ögrencinin Ev Kirasinin Içinde Bulundugu Cüzdani Çalinmisti
Olay, 29 Agustos Pazar günü Adapazari-Kaynarca arasinda yolcu tasimaciligi yapan midibüste meydana gelmisti. Edinilen bilgiye göre, Adapazari ilçesinden arkadasi ile birlikte midibüse binen üniversite ögrencisi Yunus Emre Kaya, Kaynarca ilçesi Sanayi Isiklari mevkiinde araçtan indi. Midibüsten indigi esnada cüzdaninin cebinde olmadigini fark eden genç, hemen aracin arkasindan kosmaya basladi.

Kaya, yaklasik 30 metre sonra duran araçtan inen iki kisiye midibüsü durdurmalari konusunda uyarida bulunsa da araçtan inen iki kisi midibüsü durdurmadi. Bir sonraki durakta tekrar duran araca yetisen genç, olayi güvenlik kamerasini izleyince anladi.

Midibüsten indikten hemen sonra arka koltukta bulunan iki kisinin, cüzdanin düstügü yere yöneldigini ve cüzdani alarak araçtan indiklerini gören genç, cüzdaninin içerisinde 650 TL nakit para, 2 tane banka karti ve kimlik karti bulundugunu belirterek yasanan hirsizligi polis ekiplerine bildirdi. Ekiplerce gerçeklestirilen çalismalar neticesinde cüzdani çalan süpheli M.K. gözaltina alinmisti. Cüzdan içerisindeki kimlik ve kartlari atarak parayi da harcadigini ifade ettikten sonra serbest kalan süpheliden, para polis ekiplerince tahsis edildi. Parasi teslim edilmek üzere polis karakoluna çagrilan Yunus Emre Kaya, ekiplere magduriyetlerini giderdikleri için tesekkür etti.

Çalinan para kira ücretiydi

Cüzdani içerisindeki paranin kira ücreti oldugunu ifade eden Kaya, “Agustos ayinin 29’unda otobüste cüzdanim çalindi. O dönemden beri Kaynarca Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri magduriyetimi giderebilmek için çalismalarini sürdürüyordu. Bugün itibari ile magduriyetimi gidermis bulunmaktadirlar. Çalinan para, buradaki tuttugum dairenin kira ücretiydi. Hizmetleri ve yardimlarindan dolayi Kaynarca Ilçe Emniyet Müdürlügü ekiplerine tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.



Olay ani kamerada

Öte yandan, yasanan olay anlari saniye saniye güvenlik kamerasina da yansimisti. Görüntülerde Yunus Emre Kaya ile arkadasinin oturduklari yerden kalkarak araçtan inmeleri ve daha sonrasinda arka koltukta oturan 2 sahsin öne gelerek cüzdanin bulundugu yere oturmalari yer aldi. Cüzdani alan sahislarin midibüsten inmesi ve Yunus Emre Kaya’nin ise aracin arkasindan kostugu anlar yansidi.
Kaynak: İHA