Margün Enerji, Borsada Satis Yöntemiyle Gerçeklesen En Büyük Halka Arzi Tamamladi

Margün Enerji, 830 milyon lira ile borsada satis yöntemiyle gerçeklestirilen Türkiye'nin en büyük halka arzini gerçeklestirdi.

Sirketten yapilan yazili açiklamaya göre, Margün Enerji'nin ödenmis sermayesi 310 milyon liradan 410 milyon liraya çikartilarak artirilan 100 milyon lira nominal degerli paylari, pay basi 8,30 liradan halka arz edildi.

Sirketin halka arzi, 22-23 Eylül 2021 tarihlerindeki talep toplama sonrasi halka arz miktarindan daha fazla gelen taleple 830 milyon lira degerinde gerçeklesti.

Bu arzin borsada satis yöntemiyle gerçeklestirilen Türkiye'nin en büyük halka arzi oldugu aktarilan açiklamada, "Basta Sermaye Piyasasi Kurulu ve Borsa Istanbul çalisanlari olmak üzere, bu süreçte bize destek veren bütün danismanlarimiz ve mesai arkadaslarimiza tek tek tesekkür ederiz. Bize duydugu güveni devam ettirerek halka arz gururunu bir kez daha yasattigi için tüm Türkiye'ye tesekkürü bir borç biliyoruz. Halka arz sermaye artisi yöntemiyle gerçeklesmis olup 830 milyon liranin tamami Margün Enerji’nin kasasina girecek." ifadeleri kullanildi.

Kaynak: AA