Gemlik Belediyesi'nden Ögrenciler Için Dayanisma Çagrisi

Geçtigimiz günlerde belediyeye ait sosyal konutlarin üniversite ögrencilerine 25 liraya kiraya verilecegini açiklayan Gemlik Belediye Baskani Mehmet Ugur Sertaslan, Gemliklilere ögrencilere esya desteginde bulunma çagrisi yapti.

Gemlik Belediyesi'nden Ögrenciler Için Dayanisma Çagrisi
Gemlik Belediyesi’ne ait sosyal konutlarda 21 daireyi kisi basi 25 lira karsiliginda kiralayacagini açiklayarak Türkiye gündeminde yer bulan Gemlik Belediyesi, simdi de gerek bu konutlarda, gerek kendi kiraladiklari evlerde kalacak üniversite ögrencileri için esya dayanismasi çagrisinda bulundu. Baskan Mehmet Ugur Sertaslan, “Sifir ya da kullanilabilir durumdaki ikinci el beyaz esya, koltuk, kanepe, tencere, tava gibi esyalarinizi üniversite ögrencilerimize ulastiracagiz" dedi.

Sertaslan söyle konustu: “Geçtigimiz günlerde bahsettigimiz, özellikle bu yil ilk defa üniversite kazanmis ve Gemlik’te okuyacak kardeslerimiz ile ilgili onlarin ikametlerini saglamak ve barinma ihtiyaçlarini karsilamak adina 21 dairemizi kullandirma karari aldik. Bir ihtiyaç daha var. Ögrencilerin barinmanin yaninda esyaya da ihtiyaçlari var. Biz toplumsal dayanismayi seven bir milletiz. Gemlik’te yaptigimiz hiçbir çagri karsiliksiz kalmadi. Çocuklarimizin bu ihtiyaçlarini karsilayabilmek için, bizim saglayacagimiz konutlarda kendileri ev bulup kalacak ve çocuklarimizin da her türlü esyaya ihtiyaci olacak. Beyaz esya, yatak, baza, giysi dolabi, masa, sandalye, kanepe, koltuk, tava, tencere akliniza ne geliyorsa, mümkünse kullanilmamis, kullanilabilir durumda ikinci el esyalarinizi bizimle irtibat kurmaniz halinde sizin naminiza talep eden kardeslerimize teslim edecegiz.”

Sosyal konutlara simdiye kadar 121 ögrenci basvurdu

Sosyal konutlara müracaatlar hakkinda bilgi veren Baskan Sertaslan, simdiye kadar 121 ögrencinin belediyeye basvurdugunu söyleyerek sözlerini söyle tamamladi: “Simdiye kadar 21 konutumuzda kalmak için 121 kardesimiz belediyemize müracaatta bulundu. 46 ögrenci kiz, 75 ögrenci erkek. Ilk defa Gemlik’e gelip üniversiteye kayit yaptiran 83 kardesimiz var. 21 konutumuzdan üç tanesi 50 metrekare, geri kalan 18 konut 95 metrekare. Encümenimizde kararini aldik. Kiz ögrenciler ve Gemlik’e ilk kez gelen ögrenciler avantajli olacak. Kredi Yurtlar Kurumu’na basvurmus ama yedeklerde ya da çikmamis, sehit yakinlari, anne babasi sag olmayanlar, ekonomik durum gibi kriterlerle çocuklarimizi konutlarimizda agirlayacagiz.”

Barinma destegi ve esya yardimindan faydalanmak isteyen üniversite ögrencileri ile esya desteginde bulunmak isteyenler 0224 513 45 21 ve 444 16 05 numarali telefonlardan bilgi alabilecekler.
Kaynak: İHA