Çankaya Belediyesinden Iki Yeni Kres

Çankaya Belediyesi, Metin Oktay ve Karapinar mahallelerine iki yeni kres daha insa ediyor. Toplam 240 ögrencinin yararlanacagi kreslerin temelleri 29 Eylül ve 6 Ekim’de bir hafta arayla atilacak.

Çankaya Belediyesinden Iki Yeni Kres
Çankaya Belediyesi, Metin Oktay ve Karapinar mahallelerine iki yeni kres insa ediyor. Toplamda 240 ögrencinin yararlanacagi kreslerin temelleri 29 Eylül ve 6 Ekim’de pes pese atilacak. Bin 500 çocuk kapasiteli 12 kres sayisini iki yeni kresle 14’e çikaracak olan Çankaya Belediyesi, kreslerinin kapasitesini artirmis olacak. Çankaya’nin 2021 yatirim maratonu, 29 Eylül’de Metin Oktay Mahallesi gündüz bakim evinin temel atma töreniyle devam edecek. Toplamda bin 69 metrekare alana sahip olacak yeni bakimevi, 140 çocuga egitim verecek. 6 Ekim’de ise bin 80 metrekare alana sahip 100 çocuk kapasiteli Karapinar Mahallesi gündüz bakimevinin temeli atilacak.

Yatirimlarini halkin ihtiyaçlarina göre hayata geçirdiklerini belirten Çankaya Belediye Baskani Alper Tasdelen, “Bebeklerden baslayarak yas almis insanimiza kadar her yastan Çankayalinin yararlanacagi tesisler insa ediyoruz. 7 yillik görev dönemimiz boyunca dogru belediyecilik anlayisiyla dogru yatirimlari ilçemize kazandirdik. Biz en çok çocuklarin belediyesiyiz diyor ve gelecegimiz olan çocuklarimizin en temel egitimi alacaklari kreslerimizin sayisini da arttiriyoruz. Ilk dönemimizde 7 yeni kres yaptik, simdi de iki yeni kresin daha temelini atiyoruz. Çocuklarimiz için de her yastan Çankayali için de yatirimlarimiz devam edecek” diye konustu.

Çankaya Belediyesinin kresleri piyasa kosullarina göre düsük ücreti, çagdas ve kaliteli egitimiyle ebeveynlerin öncelikli tercihi oluyor. Çocuk merkezli, aile katilimina dayali, toplumsal cinsiyet esitligi, ekolojik düsünce, özgürlük, esitlik, çagdas yasam, baris ve dostluk gibi evrensel degerleri temel alan egitim programlari uygulanan kresler, normal dönemde her yil 300 üzerinde çocugu ilkokul egitimine ugurluyor.
Kaynak: İHA