Bolu'da Uluslararasi Film Platosu Yapilacak

Bolu'da uluslararasi film platosu yapilmasi için çalisma baslatildi.

Kurulmasi planlanan platonun ulusal ve uluslararasi sinema sektörüne hizmet ederek Bolu'nun zengin dogal güzelliklerinin dünya çapinda taninmasina olanak saglamasi hedefleniyor.

Bolu'da sinema sektörünün gelismesi için belirlenecek alanlar üzerine kurulacak platoyla kentin, Türk sinema ve dizi sektörünün yeni merkezlerinden olmasi da amaçlaniyor.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odasinin (TSO) öncülügündeki projenin Türkiye'ye ve Bolu'ya prestij katmasi hedefleniyor.

Projeye iliskin Bolu TSO Baskani Türker Ates baskanliginda yapilan toplantiya Il Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doganay, AK Parti Il Baskani Suat Güner ve Bolu Bagisçilar Vakfi Baskani Nahit Abak katildi.

Bolu'da film sektörünün gelismesi için hazirlanan ön fizibilite raporunun incelendigi toplantida, projenin, sehrin tanitilmasi ve gelecek nesillere aktarilmasi noktasinda önemli rol üstlenmesi hedefleniyor.

Toplantida konusan Ates, Bolu'da sinema sektörünün gelismesi için her türlü imkan olduguna isaret ederek, "Biz de el birligiyle sektörün ihtiyaç duydugu alanlari olusturabilirsek Bolu'yu bambaska bir yere tasiyabiliriz." dedi.

Güner de Bolu'da kurulacak film platosunun, kentin turizmine, tanitimina ve ekonomisine önemli katkilar saglayacagini vurgulayarak, "Özellikle turizm ve tanitim konusunda sehrimiz için yeni bir baslangiç olacak. AK Parti olarak Bolu'nun dogasina ve çevresine zarar vermeden hem Bolu'yu tanitacak hem de ekonomik anlamda önemli girdiler saglayacak bu projeyi hayata geçirmek için çalismalara basladik." ifadesini kullandi.

Çalismalarindan bahseden Abak ise geçen aylarda Istanbul'da sektör temsilcileriyle görüsmeler yaptiklarini, mevcut platolari ziyaret ettiklerini söyledi.

Kaynak: AA