Batman Üniversitesinde Yeni Akademik Yil Törenle Açildi

Batman Üniversitesinin 2021-2022 Akademik Yili Açilis Töreni gerçeklestirildi.

Vali ve Belediye Baskan Vekili Hulusi Sahin, Batman Üniversitesi yeni akademik yili açilisi amaciyla Bati Raman Kampüsü Rektörlük konferans salonunda düzenlenen törende, üniversitenin kurulus sancilarini atlattigini ve özellikle akademik anlamda büyük adimlar atmaya basladigini söyledi.

Üniversitenin akademik anlamda büyük adimlar atmasinin kendisini mutlu kildigini ifade eden Sahin, söyle konustu:

"Henüz rektör hocamizin bir yilini tamamlamamasina ragmen üniversiteye sagladigi büyük katkilari da görmemek mümkün degil. Sadece akademik kalite degil ayrica akademik bilimlerin artisi da kendisi ile beraber oldu. Iki fakültemiz eklendi ve ikisi de çok önemli fakülteler. Bunlari da heyecanla ve mutlulukla karsiliyoruz. Imkanlarimiz ölçüsünde bir nefer olarak Batman Üniversitesine hizmet etmeye haziriz. Özellikle akademik kalite noktasinda üniversitemiz çok güzel çalisiyor. Üniversite ögrencilerinin her seyden önce iyi bir egitime ihtiyaç duyuyorlar. Iyi bir egitim kalitesi ile anca bu üniversite isim yapabilir. Bunun için de her seyimiz var. Kaliteli bir ögretim kadromuz var. Imkanlarimiz var."

Rektör Prof. Dr. Idris Demir ise yaptiklari ve yapmayi planladiklari çalismalara iliskin bilgi verdi.

Üniversitenin akademik yili açilisini aslen Batmanli olan Izmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran tarafindan yapildi.

Törene, kamu kurum müdürleri, akadamisyenler ve ögrenciler katildi.

Kaynak: AA