16 Ülkeden 200'Ü Askin Motorcu Apollon Tapinagi'ni Ziyaret Etti

Dünya Motosiklet Federasyonu (FIM) tarafindan her yil farkli bir ülkede gerçeklestirilen FIM Mototour of Nations Turkey’e, bu yil Kusadasi ev sahipligi yapti. 3 günlük gezi kapsaminda 16 ülkeden 200’ü askin motosiklet sürücüsü Didim’de bulunan Apollon Tapinagi’ni ziyaret etti.

16 Ülkeden 200'Ü Askin Motorcu Apollon Tapinagi'ni Ziyaret Etti
21-24 Eylül tarihleri arasinda Kusadasi Belediyesi’nin destekleriyle Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafindan düzenlenen en önemli spor ve gezi organizasyonlarindan biri olan FIM Mototour of Nations Turkey gezisi kapsaminda Motorcular, Didim’in simgesi olan Apollon Tapinagini ziyaret etti.

16 ülkeden 200’ü askin motosiklet sürücüsü katildigi gezi kapsaminda Didim’e gelen motorcular ilk olarak Milet Antik kentini gezdi. Ardindan Didim merkezde bulunan Tapinagi ziyaret etti. Motorcular için güvenlik tedbirleri alinirken 120 motor tutkununu Didim Belediye Baskani A. Deniz Atabay, Türkiye Motosiklet Federasyonu Baskani Bekir Yunus Uçar, Didim Ilçe Gençlik ve Spor Müdürü Ufuk Kurucu, Aydin Il Kültür ve Turizm Müdür yardimcisi Ahmet Demir, Belediye baskan yardimcilari ile vatandaslar karsiladi. Etkinlige katilan motosikletçiler arasinda Dünya Motosiklet Federasyonlari Birligi Kültür-Turizm komisyonu baskani Nuno Lite de yer aldi.

Etkinlikte konusan Didim Belediye Baskani A. Deniz Atabay ise “Sizleri agirlamaktan mutluyuz, bir daha ki sefer umarim Didim’de konaklarsiniz. Birbirimizi tanima ve baska projeleri konusma imkani buluruz. Didimliler adina sizlere tesekkür ediyorum. Güzel bir gün geçirmenizi dilerim” dedi.

“Organizasyondan memnunuz”

Türkiye’deki organizasyonla ilgili konusan Dünya Motosiklet Federasyonlari Birligi Kültür-Turizm komisyonu baskani Nuno Lite “Her yil düzenli olarak önceden yapilan hazirliklar dogrultusunda farkli ülkelere gidiyoruz. Takvimler önceden hazirlaniyor ve uygun ülkelere gidiyoruz. Bu destinasyonlara giderek keyifli zaman geçiriyoruz. Türkiye içinde hazirlik yapmistik. Ispanya, Portekiz ve Hirvatistan gibi bir çok ülkeden belirledigimiz motorcu arkadaslarimiz buradayiz. Organizasyondan çok memnunuz. Güzel bir zaman geçiriyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Ülkemizi tanitiyoruz”

Türkiye Motosiklet Federasyonu baskani Bekir Yunus Uçar “Bugün gurur duydugumuz bir organizasyonu yasiyor ve yasatiyoruz. Türkiye Motosiklet Federasyonu sadece spor organizasyonu düzenleyen federasyon degil ayni zamanda kültür ve spor turizmi konusunda da ülkesini tanitmaya çalisan federasyonlardan bir tanesi. Bugünde bu organizasyonlarin en güzel örneklerinden birini sergiliyoruz. 16 ayri ülkeden 119 motosiklet ve 200’ü askin katilimci bulunmakta. Bu organizasyonun sosyal medyada 50 milyonu asan bir etkilesimi var. Toplamda belki 500 milyon insanin Didim’den, Kusadasi’ndan bu organizasyonun geçtigi tüm yerlerden haberdar olmasi bu sekilde mümkün oluyor” dedi

3 günlük gezi kapsaminda; Motosiklet tutkunlari UNESCO Dünya Mirasi listesinde yer alan Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi, Apollon Tapinagi ile ünlü Didyma Antik Kenti, Seferihisar’in Sigacik Mahallesi ile KEY Müzesi ve 64 bin antik esere sahip Selçuk Efes Müzesi’ni de ziyaret etti.
Kaynak: İHA