Özel Güvenlik Hizmetleri Genelgesi Güncellendi

Içisleri Bakani Süleyman Soylu'nun imzasiyla güncellenerek yayimlanan Özel Güvenlik Hizmetleri Genelgesi kapsaminda, yeni mevzuat hükümleri çerçevesinde yayimlanan 83 genelge ve talimat yazilari tek genelgede birlestirildi. Özel güvenlik alanindaki dijitallesme, genelge hükümlerine kaydedildi, özel güvenlik görevlilerinin tek tip üniforma uygulamasi mevzuat hükmü haline geldi

Emniyet Genel Müdürlügü Özel Güvenlik Denetleme Baskanligi'nin internet sayfasinda Içisleri Bakani Süleyman Soylu imzasiyla Özel Güvenlik Hizmetleri Genelgesi yayimlandi.

Türkiye genelinde yürütülen özel güvenlik faaliyetleri ile ilgili olarak, uygulamada yeknesakligin saglanmasi basta olmak üzere, degisen ve gelisen sartlara uyum saglanmasi ile yeni mevzuat hükümleri çerçevesinde 83 genelge ve talimat yazilarinin tek genelgede birlestirilmesi amaçlandi. Bu kapsamda, 25 yillik meslek tecrübesi olan polis basmüfettislerinin görüsleri ile uzun süredir il özel güvenlik sube müdürlüklerinde görev yapan personelin katkilari ve sektör bilesenlerinin de görüsleri alinarak, 3 yillik bir çalisma neticesinde Özel Güvenlik Hizmetleri Birlestirilmis Genelgesi güncellendi.

Bakan Soylu imzasiyla yürürlüge giren genelgede, kisi, kurum veya kurulus yetkilisi, özel güvenlik bölgelerinin deniz alanlari, özel güvenlik izinleri, uçaklara özel güvenlik hizmeti, kisi koruma hizmetleri, silah sorumlusu, güvenlik sorumlusu, sinav komisyonlari, bakanlik denetimleri ve raporlar, alarm izleme merkezleri, güvenlik sorusturmasi, özel güvenlik izni müracaatlari, para ve degerli esya nakli ve 680 KHK geregi getirilen diger düzenlemeler olmak üzere, 14 konuda önemli düzenlemeler yapildi.

Böylelikle yeni mevzuat hükümleri çerçevesinde 83 genelge ve talimat yazilari tek genelgede birlestirilirken, özel güvenlik alanindaki dijitallesme, genelge hükümlerine kaydedildi. Özel güvenlik görevlilerinin tek tip üniforma uygulamasi mevzuat hükmü haline geldi.

Ayrica söz konusu genelgeye her yilin ocak ayinda içeriginin güncellenmesi amir hükmü getirilerek, özel güvenlik alaninda yapilan düzenlemelerin canli ve uygulanabilir olmasi hedeflendi.
Kaynak: AA