Ögrenciler, Kibris Baris Harekati'ni Gazilerden Dinledi

Sakarya’nin Karasu ilçesinde özel bir okul tarafindan düzenlenen söyleside, ilçede yasayan Kibris gazileri ile ögrenciler bir araya geldi. Ögrencilerin sorularini yanitlayan gazilerin “Savasa gazi olmaya degil, sehit olmaya gidilir” sözü ise ögrenciler tarafindan uzun süre alkislandi.

Ögrenciler, Kibris Baris Harekati'ni Gazilerden Dinledi
Türkiye Muharip Gaziler Karasu Temsilcisi Enver Yildiz ve Karasulu Kibris Gazisi Fahrettin Savun, Karasu’da özel bir okul tarafindan düzenlenen Sehitler ve Gaziler Haftasi konulu söylesiye konuk oldu. Ögrencilere anilarini anlatan gaziler, merakli sorulara da yanit verdi. Gazilerin, sohbet sonrasi dile getirdigi “Savasa gazi olmaya degil, sehit olmaya gidilir” sözü ise adeta programa damga vurdu. Söylesi sonunda gazilere çiçek verildi ve ögrencilerle hatira fotografi çektirildi.

Okulun Sosyal Bilgiler Ögretmeni Dilek Savas, etkinlik hakkinda bilgi verdi. Savas, “Okul olarak dünya vatandasi yetistirirken, bir yandan da ülkesini, vatanini ve milletini seven ve degerlerine sahip çikan gençler de yetistirmeyi amaçliyoruz. Bu anlamda da ögrencilerimize sehitlik ve gazilik kavramlarini ögretmeye ve vatan sevgisini bir kez daha asilamaya çalistik” dedi.

Kaynak: İHA