Hazine Ve Maliye Bakan Yardimcisi Nebati, Tokat'ta 'Is Dünyasi Bulusmasi'nda Konustu Açiklamasi

'Türkiye, gerek Sayin Cumhurbaskanimizin önderliginde gerek is dünyamizin elini, gövdesini, gönlünü, yüregini tasin altina koyarak her türlü zorluga ragmen ortaya koydugu performansla ayakta durmakla kalmayacak, kosarak hedefine ulasacak'.

Hazine ve Maliye Bakan Yardimcisi Nureddin Nebati, "Türkiye, gerek Sayin Cumhurbaskanimizin önderliginde gerek is dünyamizin elini, gövdesini, gönlünü, yüregini tasin altina koyarak her türlü zorluga ragmen ortaya koydugu performansla ayakta durmakla kalmayacak, kosarak hedefine ulasacak." dedi.

Nebati, Tokat'ta bir otelde düzenlenen "Tokat Is Dünyasi ile Bulusma Toplantisi"nda yaptigi konusmada, Tokat'ta 18 yilda egitime yaklasik 460 milyon lira harcandigini söyledi.

???????Kentte 2002 yilinda Yüksek Ögrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bagli 5 yurt varken, bugün bu sayinin 16'ya yükseldigini belirten Nebati, "Bu yurtlar toplam 9 bin 894 ögrenci kapasitesine sahiptir. Tokat'taki ögrencilerimiz için 564 milyon lira kredi ve burs saglandi. 2002 yilinda aylik 11 lira olan karsiliksiz beslenme yardimi, 420 liraya çikarildi." ifadelerini kullandi.

Nebati, illerde yaptiklari toplantilarda müthis enerji gördüklerini dile getirerek, "Disaridan görünen, özellikle sosyal medya üzerinden uluslararasi desteklerle olusturulmaya çalisilan olumsuz havaya, manipülasyonlara, spekülasyonlara ragmen Anadolu farkli, is konusuyor. Gittigimiz her ilde, toplantida ayni seyi hissediyoruz. Salondakiler, olusturulmaya çalisilan havayi savunanlara, 'Siz nerede yasiyorsunuz?' diye soruyor. Sosyal medya üzerinden olusturulmaya çalisilan olumsuz, 'öldük, bittik' gibi ifadeler bu ülkenin kalkinmislik ve büyüme yolunda birlik ve beraberligimize ufacik da olsa negatif yük yüklemez. Tersine bu tür operasyonlar, bilerek veya bilmeyerek yapilan operasyonlar bizi kamçiliyor." diye konustu.

21. yüzyilin Türkiye'nin yüzyili olacagini vurgulayan Nebati, söyle devam etti:

"Bu yüzyili bizden alacak güç yok Allah'in izniyle. Bizlerin önderliginde bu cografyanin yeniden sahlanisa kalktigi, ayaga kalktigi yüzyil olacak. Türkiye, gerek Sayin Cumhurbaskanimizin önderliginde gerek is dünyamizin elini, gövdesini, gönlünü, yüregini tasin altina koyarak her türlü zorluga ragmen ortaya koydugu performansla ayakta durmakla kalmayacak, kosarak hedefine ulasacak. 2023 sonrasinda bu ülkenin siçrayarak, ulasamayacaklari sekilde büyümesini görecegiz. 2053 hedefimiz, bizim hedefimiz, çocuklarimizin hedefi. 2071, bu hedef de Türkiye'nin hedefi. 21. yüzyilda bu 3 hedefe Türkiye ulasarak birçok kanaati, birçok projeyi, birçok plani bozacaktir. Bundan eminim, is dünyasi da emin."

Nebati, dünya genelinde 2020 yilindan bu yana Kovid-19 salgininin yasandigini hatirlatarak sunlari kaydetti:

"1999-2002 yillarinda sadece yüzde 0,9 ortalama büyüme kaydeden ülkemiz, 2003 yilindan bu yana ortalama yüzde 5,1 oraninda büyümüstür. Dünya 3,2 büyürken, ülkemiz 5,1'lik büyümeyi gerçeklestirmistir. Böylece satin alma gücü paritesine göre ülkemizi dünya siralamasinda 17. siradan 11. siraya çikardik. Küresel ekonomide geçen yil ciddi sekilde daralma oldu. En devasa problem, topsuz tüfeksiz canlari alan, ekonomileri kilitleyen, saglik sistemlerini çökerten, tedavileri zorlastiran bu salgindir. Buna ragmen Türkiye, dünyadaki olumsuzluklara karsin Çin ile G20 ülkeleri içinde pozitif olarak büyüyen ender ülkelerden bir tanesi."

Toplantiya, Tokat Valisi Ozan Balci, AK Parti Tokat Milletvekilleri Yusuf Beyazit ve Mustafa Arslan, Belediye Baskani Eyüp Eroglu, Il Emniyet Müdürü Armagan Adnan Erdogan, Il Genel Meclis Baskani Erol Duyum, Tokat Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Ali Çelik, AK Parti Tokat Il Baskani Cüneyt Aldemir ile is insanlari katildi.

Kaynak: AA