Emirdag Tapu Müdürlügü'nün 10 Aylik Islem Hacmi Rakamlari Açiklandi

Afyonkarahisar’in Emirdag ilçesinde son 10 aylik dönemde 8 bin 486 tapu, Ayrica 88 bin resmi senet, 22 bin tescil istem belgesinin taramasi isleminin yapildigi belirtildi.

Emirdag Tapu Müdürlügü'nün 10 Aylik Islem Hacmi Rakamlari Açiklandi
Emirdag Kaymakami Osman Bilici, Emirdag Tapu Müdürlügü çalisanlarina özverili ve üstün çalismalarindan dolayi basari belgesi verdi. Tapu Müdürlügü’ nün en yogun müdürlüklerin basinda geldigini belirten Kaymakam Bilici, personellerin tapu islemlerinin yürütülmesi ve islemlerin kisa sürede tamamlanmasindan dolayi gösterdikleri gayret ve basarili çalismalarindan ötürü kendilerine tesekkür edip bundan sonraki süreçte de basarilar diledi.

Tapu Müdürü Dursun Kurt, Emirdag Tapu Müdürlügü olarak hedeflerinin, vatandaslara islemlerini en kisa sürede tamamlayarak müdürlükten mutlu bir sekilde ayrilmalarini saglamak oldugunu belirtti.

Kurt, müdürlük olarak 10 aylik bir sürede yapilan faaliyetleri anlatarak, “Emirdag, Gömü ve Davulga Belediyeleri ile Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBIS) uygulamasi ortak kullanima açilarak belediyeler ve vatandaslarin is yükü azaltilmistir. Agustos ayi itibariyle, Emirdag Tapu Müdürlügü’ nün simdiye kadarki en yüksek islem hacmine ulasilmistir. (Bundan önceki rekor Cumhuriyet dönemine aittir. Eylül 2021 tarihi itibariyle 8 bin 486 Tapu islemi yapilmistir. Bu sayi Eylül 2020 tarihinde 5689’ dur. Ayrica 88 bin resmi senet, 22 bin tescil istem belgesinin taramasi bitirildi ve cumhuriyet tarihinden bugüne kadar yapilan bütün tapu islemlerinin evraklari ayiklanip tasnif edilmistir. Bu yaklasik olarak 650 bin evrak yapmaktadir” dedi.

Kaynak: İHA