Belediye Baskani Zeybek'ten Ögrencilere Egitim Destegi

Afyonkarahisar Belediyesi, gelecegin teminati olan ögrencilere egitim destegini bu yil da verecegi bildirildi.

Belediye sinirlari ve mücavir alan içerisinde oturan ihtiyaç sahibi olan ögrencilere 2021-2022 egitim ögretim yilinda verilecek egitim yardimi miktari Belediye Meclisi karariyla belirlendi.

Afyonkarahisar Belediyesinin ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarina yönelik geleneksel hale getirdigi egitim burslari, bu yilda devam ediyor.

Ilkokul, ortaokul ve lise ögrencilerini kapsayan egitim bursundan ihtiyaç sahibi olmak sartiyla öksüz, yetim, sehit ve gazi çocugu, kendisi yüzde 40 ve üzeri engelli olan ögrenciler, anne ve babasi resmi ayri olup ihtiyaç sahibi olan ögrenciler ile diger ihtiyaç sahibi ögrencilere egitim yardimi verilecek.

Belediye Baskani Mehmet Zeybek, çocuklarin egitim hayatina bir nebze olsun katkida bulunmanin mutlulugu içinde olduklarini kaydetti.

Yapilan bu katkinin basari olarak dönecegine inandigini belirten Zeybek, "Maddi durumu iyi olmayan çocuklarin egitiminde her zaman yanlarinda olacagiz." ifadelerini kullandi.

Basvurular 23 Eylül Persembe gününden itibaren öncelikle https://egitim.afyon.bel.tr/ adresi üzerinden yapilacak ön basvuru formunu doldurmayla baslayacak.

Ardindan doldurulan ön basvuru formu ve istenilen belgeler, 8 Ekim Cuma gününe kadar Muhtarlik ve Sosyal Hizmetler Müdürlügü Halkla Iliskiler Birimine teslim edilecek.

Geçen yil burs alan ögrenci velilerinin, egitimi devam eden çocuklari için yeniden müracaat etmeleri gerekecek.

Kaynak: AA