Ankara'da 'Ipek Yolu- Italya'dan Çagdas Sanat Ve Sanatçilar' Sergisi Açildi

Italya'nin 38 sanatçisinin eserlerinden olusan "Ipek Yolu. Italya'dan Çagdas Sanat ve Sanatçilar" sergisi baskent Ankara’da ziyarete açildi.

Çagdas Italyan sanatçilarinin eserlerinden olusan "Ipek Yolu- Italya'dan Çagdas Sanat ve Sanatçilar" sergisi baskentteki Cermodern Sanat Galerisi’nde ziyaretçilere açildi.

Italya'nin Ankara Büyükelçisi Massimo Gaiani, burada yaptigi konusmada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginindan dolayi sergiyi bir kaç yil ertelemeli açtiklarini belirterek, "Bu yüzden bu toplanmaya, sanatin gücü araciligiyla direnç ve dayanikliligin bir sembolü oldugundan dolayi özel bir önem affediyorum." dedi.

Gaiani, Türkiye ve Italya’nin salgin sürecinde sanatin mükemmelligini ve güzelligini yaymak için alternatif çözümler bularak kültürel alanlarini güçlendirdigini söyledi.

Ankara'daki ilk sanat sergilerinden birinin, farkli koleksiyonlardan 38 eserle Italyan sanatina ayrilmasindan gurur duydugunu belirten Gaiani, "Ankara, kültürün gücünü ve inovatif fikirleri sergilemek için mükemmel bir yer." ifadesini kullandi.

Gaiani ayrica, Anadolu’nun, tarihi Ipek Yolu’nun geçmiste ana parçasi oldugu gibi bugün de farkli kitalardan insanlari birbirine bagladigini söyledi.

Italyan sanatçilar Carla Accardi, Enrico Bay, Maria Lai, Michelangelo Pistoletto, Jannis Kounellis, Mimmo Paladino, Ettore Spalletti, Giulio Paolini, Luigi Ontani, Emilio Isgro gibi önemli isimlerin yaninda genç sanatçilarin eserlerinin de yer aldigi sergide, fotograf sanatçilari Mimmo Jodice, Gabriele Basilico, Nino Migliori'nin objektifine yansiyanlar da bulunuyor.

Tarihi Ipek Yolu rotasinda yaklasik 30 bin kilometre yol kat edecek serginin, son duragi Çin'in Si’an kenti olacak.

Kaynak: AA