28. Uluslararasi Aspendos Opera Ve Bale Festivali Kapanisini 'Gala Konser' Ile Yapti

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlügü tarafindan Aspendos Antik Tiyatrosu'nda düzenlenen 28. Uluslararasi Aspendos Opera ve Bale Festivali, "Gala Konser" ile sona erdi.

Sanatseverlerin büyük begeniyle takip ettigi festival, Devlet Opera ve Balesi sanatçilari Sopranolar Burcu Uyar, Deniz Yetim, Görkem Ezgi Yildirim, Nurdan Küçükekmekçi, Mezzo-soprano Ezgi Karakaya, Tenor Cenk Biyik ve Baritonlar Gürhan Gürgen ile Umut Tarik Akça'nin sahne aldigi konserle son buldu.

Sanatçilara, Orkestra sefi Zdravko Georgiev Lazarov yönetiminde Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrasi eslik etti.

Konserde, Verdi, Donizetti, Beethoven, Bizet, Lehar, Bellini gibi dünyaca ünlü opera bestecilerinin en seçkin eserleri seslendirildi.

Devlet Opera ve Balesi Genel Koordinatörü Abdullah Oguz Sirmali, AA muhabirine, festivali sanatseverlerle bulusturmanin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.

Festivale ilgi gösteren seyircilere tesekkür eden Sirmali, "Bugün gala konser ile festivalimizi tamamladik. Çok keyifli bir aksamdi. Sanatçi arkadaslarimiz da sahnede, seyircilerimizin karsisinda olmayi çok özlemisti. Festivalimize ilgi gösteren izleyicilerimize çok tesekkür ediyoruz." diye konustu.

Kaynak: AA