Kilis'te 2. Doz Asilamada Mavi Kategoriye Ulasmak Için Çalismalar Sürüyor

Kilis'te, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsaminda 2. doz asida mavi kategoriye ulasmak için saglik ekiplerinin asilama çalismalari 24 farkli noktada devam ediyor.



Cumhuriyet Meydani'nda asi çadirini ziyaret eden Il Saglik Müdürlügü Saglik Hizmetleri Baskani Murat Sekeroglu, gazetecilere, Kilis'te yogun bir asilama çalismasinin devam ettigini söyledi.

Sekeroglu, kentte 2. doz asida yüzde 75'in üzerine çikmayi hedeflediklerini belirterek, "Bakanligimizin yeni açiklanan asi sayilarina göre Kilis 2. doz asida yüzde 60 civarlarinda. Bu orani yüzde 75 ve üzerine çikarmak istiyoruz. Onun için de yogun çalisma sürdürüyoruz." dedi.

Kovid-19 servislerinde yatan çogu hastanin asisini yaptirmadigina dikkati çeken Sekeroglu, "Hastanemizde yatanlarin yüzde 90'i asisizlardan olusuyor. Geriye kalan yüzde 10 ise asilarini tamamlamayanlardan olusuyor. Asilarini tamamlayanlarin su anda hastane yatislari söz konusu degil." ifadelerini kullandi.

Ikinci doz asi uygulanan Hüseyin Gazel, ögrenci servisi tasimaciligini yaptigini, hem kendi hem de toplum sagligi için asisini oldugunu belirtti.

Asinin herhangi bir yan etkisini görmedigine dikkati çeken Gazel, vatandaslarin asilarini yaptirmasini istedi.

Kaynak: AA