Baksi Müzesi'nde Dogadaki Heykellere Ziyaretçi Ilgisi

Bayburt'un Bayraktar köyünde Baksi Müzesi'ndeki "Kiraçta Heykel" sergisi ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Çoruh Vadisi'ne bakan bir tepenin üzerinde kurulu müzede agustos ayinda açilan sergi, izleyiciyi mekansal sinirlarin disina çikarip dogayla bulusturuyor.

Sergide, Erdal Duman, Günnur Özsoy, Hüsamettin Koçan, Ibrahim Koç, Kemal Tufan, Mike Berg, Nermin Er, Osman Dinç ve Yunus Tonkus'un yapitlari yer aliyor.

Baksi Müzesi kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, AA muhabirine, serginin Türkiye'de ve uluslararasi ölçekte ses getirdigini söyledi.

Müzenin doganin ortasinda bulunmasinin büyük nimet oldugunu vurgulayan Koçan, "Onun için heykelleri kiraçta doganin ortasina birakip dogaya bir selam dursun istedik. Çok da etkili oldu." dedi.

Koçan, Baksi Müzesi'nin belli bir formül uygulamadan insanlarin taleplerine cevap üretmeye çalistigini ifade ederek, "Biz deneyerek bu cografyayi, bu kültürü, bu dünyayi izleyerek, bu dünyaya ve insanlarin taleplerine cevap üretmeye çalisiyoruz. O da özgünlüktür. Özgün olan kurumlar giderek bulundugu yeri merkezilestirir." diye konustu.

Ziyaretçilerden Asli Öymen ise müzeye ilk kez geldigini, 2 gündür sergileri gezdigini anlatti.

Doga ve sanatla iç içe olmanin muhtesem bir duygu oldugunu dile getiren Öymen, sunlari kaydetti:

"Büyük sehrin o karmasasindan, gürültüsünden gelip burada bu dogayla karsilasmak inanilmaz bir sey. Bu tepe nasil daha güzel bir sekilde degerlendirilebilirmis bilmiyorum. Her kösesinde bir güzellik var. Burada dogadaki heykelleri görüyoruz. Günesin batisiyla birlikte buraya geldik. Mutlak sessizlikle birlikte çok etkileyici. Büyük sehirden buraya gelip 2-3 gün kalmak adeta terapi gibi. Dogayla, sanatla iç içesiniz. Ayrica müzedeki yöresel yemekleri tanima firsati buldum. Muhtesem bir mutfagi var. Burada olmak büyük ayricalik."

Kaynak: AA