Uluslararasi Mahkeme FETÖ Davasinda Türkiye'yi Hakli Buldu

Uluslararasi tahkim mahkemesi, Belçika'da kurulan ve Cihan Medya hisselerinde hak iddia eden paravan sirketi haksiz buldu FETÖ/PDY üyelerinin 126 milyon avro tazminat talebini reddeden merkez, mahkeme masraflarinin büyük bir kisminin da karsi tarafça ödenmesine karar verdi.

Dünya Bankasi bünyesinde faaliyet gösteren Uluslararasi Yatirim Anlasmazliklarinin Çözüm Merkezi (ICSID), Fetullahçi Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapilanmasi (FETÖ/PDY) davasinda Türkiye'yi hakli buldu.

Tasarruf Mevduati Sigorta Fonu'ndan (TMSF) yapilan açiklamada, Cihan Medya Dagitim AS hisselerinin yüzde 99,94'ünün sahibi oldugunu iddia eden Cascade Investments NV (Cascade) sirketinin tahkim basvurusunun sonuçlandigi bildirildi.

Açiklamada, dava açan paravan sirketi, uzun yillar FETÖ/PDY örgütüne finansman saglanmasinda önemli islev yürüten Belçika Türk Isadamlari Dernegi (BETIAD) üyesi Kenan Sezer, Mustafa Ünal, Iskender Kapaklikaya, Hüseyin Sahin, Ahmet Tanrikulu, Ali Aktan, Musa Soydemir ve Kemal Soydemir gibi isimlerin Belçika'da kurdugu, sonrasinda Orhan Azizoglu'nun ortak oldugu animsatildi.

Uluslararasi Yatirim Anlasmazliklarinin Çözüm Merkezi nezdindeki davada Türkiye Cumhuriyeti'nin hakli bulundugu kaydedilen açiklamada, su bilgilere yer verildi:

"Cumhurbaskanligi Idari Isler Baskanligi Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlügü koordinatörlügünde TMSF'nin görevlendirildigi tahkim davasinda; hakem heyetinin 20 Eylül tarihli karariyla yargilama sona ermis, FETÖ/PDY mensuplarinin kurguladigi mesnetsiz iddialar kabul görmemis ve davada yetkisizlik karari verilmistir. Böylece FETÖ tarafindan sistematik bir sekilde uluslararasi arenada dile getirilen iddialari ve tazminat talepli tahkim davalarinin mesnetsiz ve hukuka aykiri oldugu tescil edilmistir. Söz konusu davada, yerli ve yabanci hukuk bürolarinin da destekleriyle, FETÖ/PDY üyelerinin 126 milyon avro tazminat talebi reddedildigi gibi, mahkeme masraflarinin büyük bir kisminin da karsi tarafça ödenmesine karar verilmistir."
Kaynak: AA