Selçuk Üniversitesi, TEKNOFEST Finalde 50 Takim Ile Yarisiyor

Teknik altyapisi ve hazirladigi bilimsel projelerle ögrencilerine aydinlik bir gelecek imkâni sunan Selçuk Üniversitesi, TEKNOFEST finalde 50 takimla yarisiyor.

Selçuk Üniversitesi, TEKNOFEST Finalde 50 Takim Ile Yarisiyor
Kuruldugu günden itibaren ziyaretçi rekorlari kiran dünyanin en büyük havacilik, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e, bu yil Istanbul ev sahipligi yapiyor. Teknik altyapisi ve hazirladigi bilimsel projelerle ögrencilerine aydinlik bir gelecek imkâni sunan Selçuk Üniversitesi, TEKNOFEST finalde 50 takimla yarisiyor. Teknoloji Takimi Vakfi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanligi yürütücülügünde Türkiye’nin önde gelen teknoloji sirketleri, kamu, medya kuruluslari ve üniversitelerin destekleriyle düzenlenen, milli teknoloji hamlesi slogani ile yola çikan, Türkiye’nin teknoloji üreten bir topluma dönüsmesini hedefleyen TEKNOFEST’e bu yil Istanbul ev sahipligi yapiyor. Tüketen degil, üreten bir üniversite olmayi hedefleyen Selçuk Üniversitesi, paydasi oldugu TEKNOFEST’in finalinde 50 takimla mücadele ediyor.

“Her türlü bilimsel çalismaya destek veriyoruz”

Selçuk Üniversitesi olarak TEKNOFEST’in paydasi olmaktan gurur duyduklarini belirten Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, “Teknoloji ve bilim konusunda farkindalik olusturmayi, Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarinda yetismis insan kaynagini artirmayi hedefleyen TEKNOFEST, hem akademisyenlerimize hem de ögrencilerimize yeni ufuklar açiyor. Selçuk Üniversitesi, bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da akademisyenlerimiz ve gençlerimizin hayal dünyasini genisleten her türlü bilimsel çalismaya destek verecek.” dedi.

“Önceligimiz, yerli ve millî projelerin gelistirilmesi”

Selçuk Üniversitesinin Teknoloji Yarismalarina 4 yilda 484 basvuru yaparak ilk 10 üniversite arasinda yer almayi basardigini ifade eden Prof. Dr. Metin Aksoy, “Bu yil da 145 takim, 465 katilimci ile basvuru yapan Üniversitemizi TEKNOFEST finalde 50 takim temsil ediyor. Bu rakamlari önümüzdeki yillarda daha da artirmayi hedefliyoruz. Çünkü inaniyoruz ki yarinlara umutla bakmamiza vesile olan gençlerimiz, imkân verildiginde, ülkemizin kalkinmasinda daha müreffeh bir gelecegin temininde önemli isler basaracak. Önceligimiz, daha güçlü bir Türkiye’nin insasinda aktif rol alacak olan gençlerimizi destekleyerek yerli ve millî projelerin gelistirilmesine imkân tanimak. Bu duygu ve düsüncelerle TEKNOFEST 2021’in ülkemize hayirli olmasini temenni ederek yarismalara katilan bütün takimlara basarilar dilerim.” diye konustu.

Kaynak: İHA