Ordu Valiligi Kalacak Yeri Olmayan Ögrencileri Otellerde Misafir Ediyor

Üniversite ögrencisi Buse Öztürk: 'Valiligin bu hizmeti biz ögrenciler için çok iyi. Barinma sorunu olan ögrenciler için bu durum çok faydali oldu. Herkese tesekkür ederim'

Ordu'da kalacak yeri olmayan üniversite ögrencileri kiralanan otellerde misafir ediliyor.

Ordu Valisi Tuncay Sonel, kente üniversite egitimi için gelen ögrencilerin barinma sorununun çözümü için harekete geçti.

Bu kapsamda Ordu Valiligi bazi otelleri kiraladi ve kalacak yeri olmayan ögrencileri buralara yerlestirdi.

Ögrenciler, bir yurda yerlesene ya da ev bulana kadar kiralanan otellerde misafir edilecek.

Havvanur Gül, AA muhabirine, Samsun'dan Muhasebe ve Vergi Uygulamalari Bölümünü kazanarak Ordu'ya geldigini söyledi.

Yurt siralamasinda yedekler arasinda oldugunu belirten Gül, bu süreçte yurda yerlesemedigini ifade etti.

Ilerleyen günlerde yurda yerlesmeyi umut ettigini aktaran Gül, "Bana bu süre zarfinda bir haftalik kalacak bir yer lazimdi. Sag olsun Ordu Valiligi bu konuda bizlere çok büyük yardimci oldu. Sorunumuz giderildi. Çok büyük bir sikintiyi asmis olduk." dedi.

Iki gündür kendilerine gösterilen otelde misafir edildigini dile getiren Gül, oteldeki hizmetten çok memnun oldugunu ifade etti.

Havvanur Gül, kendilerine bu imkani sunan Vali Tuncay Sonel'e de tesekkürlerini sundu.

- "Ilerleyen günlerde yurda yerlesmeyi bekliyoruz"

Amasya'dan kente gelen Emine Kavlak ise Sosyoloji Bölümünü kazandigini belirterek, "Ordu Valiliginin bize tanidigi firsatla barinma sorunumuz asildi. Ilerleyen günlerde yurda yerlesmeyi bekliyoruz. O zamana kadar otelde misafir edilecegiz." diye konustu.

Otel hizmetinden gayet memnun olduklarini aktaran Kavlak, "Otelimiz temiz. Her seyden önce güvenli. Bizlerin bu sorununun asilmasina katki sunanlara tesekkür ederim." seklinde konustu.

Giresun'dan kente gelen Buse Öztürk de Ingiliz Dili ve Edebiyati 1. sinif ögrencisi oldugunu belirterek, "Valiligin bu hizmeti biz ögrenciler için çok iyi. Barinma sorunu olan ögrenciler için bu durum çok faydali oldu. Herkese tesekkür ederim." dedi.

Çorum'dan Ordu'ya üniversite ögrencisi kizini getiren Mehmet Kabasakal da haberlerde böyle bir uygulama oldugunu duyduklarinda çok mutlu olduklarini belirterek, "Valilige basvurumuzu yaptik. Simdi kizim geçici olarak otelde misafir edilecek. Insallah kisa zamanda yurda da yerlestirilmesi yapilir." seklinde konustu.

Ordu'da otelini ögrencilerin hizmetine sunan Karlibel Vakfi Baskani Ergin Karlibel ise barinma sorunu yasayan ögrencilerin yaninda olduklari için mutlu olduklarini belirtti.

Kaynak: AA