ABD'den Fidye Yazilimi Saldirilarinda Rol Oynadigi Iddiasiyla Kripto Para Borsasina Yaptirim

ABD Hazine Bakanligi, fidye yazilimi saldirilarinda rol oynadigi iddia edilen kripto para borsasi Suex'e yaptirim uygulayacagini duyurdu.

Bakanliktan yapilan açiklamada, fidye yazilim saldirilarina karsi güçlü adimlarin atildigi ve bir kripto para borsasina yönelik ilk yaptirimin uygulandigi bildirildi.

Söz konusu yaptirim karariyla ABD hükümetinin fidye yazilim saldirilarina yönelik stratejisini ilerlettigi belirtilen açiklamada, bu saldirilarin ölçeginin, karmasikliginin ve sikliginin arttigi, dünya çapinda hükümetleri, bireyleri ve özel sirketleri magdur ettigi aktarildi.

Açiklamada, 2020'de fidye yazilimi saldirilari sonucu yapilan ödemelerin 400 milyon dolarin üzerine çiktigi ve bunun 2019'daki seviyesinin dört katindan fazla oldugu kaydedildi.

Bu ödemelerin siber saldirilarin neden oldugu ekonomik zararin sadece bir kismini olusturdugu anlatilan açiklamada, bazi sanal para borsalarinin bu ekosistemin kritik bir unsuru oldugu vurgulandi.

Açiklamada, Yabanci Varliklari Koruma Ofisince (OFAC) fidye yazilimi aktörleri için finansal islemleri kolaylastirmada rol oynadigi iddia edilen kripto para borsasi Suex'in yaptirim listesine alindigi ifade etildi.

Suex'in en az 8 fidye yazilimi saldirisinda islemleri kolaylastirdigina isaret edilen açiklamada, bilinen islem geçmisinin yüzde 40'indan fazlasinin yasadisi aktörlerle iliskili oldugu kaydedildi.

Açiklamada, söz konusu yaptirim karariyla Suex'in ABD'li kuruluslarla islem yapmasinin yasaklanacagi belirtildi.

Kaynak: AA