KUDAKA'dan Bayburt Dogal Tas Fabrikasi'na 3 Milyon 750 Bin Liralik Destek

Sanayi ve Teknoloji Bakanligi koordinasyonunda Kuzeydogu Anadolu Kalkinma Ajansi (KUDAKA) tarafindan yürütülen "Kurumsal Dönüsüm ve Sürdürülebilirlik Destek Programi" kapsaminda Bayburt Dogal Tas AS'nin hak kazandigi 3 milyon 750 bin liralik destek için imza töreni düzenlendi.

Bayburt Valiligindeki imza töreninde konusan Vali Cüneyt Epcim, kentin gururu olan Bayburt Dogal Tas AS'ye, Sanayi ve Teknoloji Bakanliginca 3 milyon 750 bin lira destek almanin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.

Epcim, bu destegin, kentin en önemli sektörü olan dogal tas madenciligini gelistirecegini ve yönetim sorunlarinin giderilecegi bir yapiya kavusturacagini belirterek, salgin sürecinin zorluklarinin yasandigi bir dönemde üretimin, istihdamin artmasi noktasinda fabrikaya verdikleri destek için Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank'a Bayburtlular adina tesekkürlerini sundu.

Bu kaynagin fabrikayi küllerinden yeniden doguracagini, çok büyük basarilara imza atmalarini saglayacagini vurgulayan Epcim, AK Parti Bayburt Milletvekili Fetani Battal ve KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven'e de tesekkür etti.

Epcim, destegin dogal tas sektörünün gelismesine ve Bayburt ekonomisine hayirli olmasini dileyerek, sunlari kaydetti:

"Destek kalemlerine iliskin olarak, ham madde kaynagi temini noktasinda bu kaynagi kullanmis olacagiz. Personel istihdami noktasinda özel bir destek olarak 500 bin liralik destek. Makine ekipman alimi noktasinda da özel bir destek paketi sunulmustur. Bu yönetim kurulunda 24 ay süreyle danismanlik görevini üstlenecek personel çalistiracagiz. Yine Bayburt Dogal Tas AS'nin ortaklari olan Il Özel Idare, Bayburt Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odasi Baskanligimizla birlikte sermaye orani noktasinda bir katki saglayacagiz. Yani en büyük ortagimiz Bayburt Ticaret ve Sanayi Odasi yüzde 49'unu karsilayacak. Özel Idaremiz yüzde 40'a kadar bu destegi sagladiginda yaklasik 4 milyon 250 bin liralik önemli bir destegi fabrikamiza saglamis olacagiz."

Konusmalarin ardindan Epcim ile KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven arasinda destek sözlesmesi imzalandi.

Törene, Aydintepe Kaymakami Bayram Yildiz, Il Genel Meclisi Baskani Bülent Yardimci, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Hayrettin Koçyigit ve Bayburt Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Süleyman Seyhan da katildi.

Kaynak: AA