GÜNCELLEME- Bitlis'te 4 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

VALILIK AÇIKLAMASI EKLENDI.

Içisleri Bakanligi, Bitlis'te 4 teröristin etkisiz hale getirildigini bildirdi.

Bakanliktan yapilan açiklamada, "Eren-11 operasyonlari kapsaminda, Bitlis Merkez ilçe kirsalinda, Bitlis Il Jandarma Komutanligi koordinesinde, Il Jandarma Komutanligina bagli Jandarma Özel Harekat birliklerince, J-SIHA ve Hava Kuvvetlerinin desteginde icra edilen operasyonda 4 terörist, silahlariyla birlikte etkisiz hale getirildi." ifadesine yer verildi.

Valilikten yapilan açiklamada, Bitlis ve Siirt Valiligi Il Jandarma Komutanligi ekiplerince yapilan istihbari çalismalar neticesinde, Bitlis'in Doganli köyü kirsalinda J-SIHA tarafindan 4 bölücü terör örgütü mensubunun tespit edildigi belirtildi.

Teröristleri yakalamak ve etkisiz hale getirmek amaciyla Doganli köyü kirsalinda Hava Kuvvetleri unsurlarinca yakin hava destegi icra edildigi vurgulanan açiklamada sunlar kaydedildi:

"Yakin hava destegi icra edilen bölgede Bitlis Il Jandarma Komutanliginin JÖH timi ile 'Eren-11 Sehit Uzm. J.VI. Kad. Çvs. Eyüp Fidan 2021-136' operasyonu ve T/A faaliyeti icra edilmis olup 3 erkek, 1 kadin toplamda 4 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmistir. Operasyonda 2 kalasnikof piyade tüfegi, 100 kalasnikof piyade tüfegi fisegi, 8 kalasnikof piyade tüfegi sarjörü, 2 adet M-16 piyade tüfegi sarjörü, 2 el bombasi, 2 sirt çantasi, 2 semsiye, fotograf makinasi ve sarj cihazi, çesitli miktarda yasam, giyim malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirilmistir."

Ele geçirilen malzemelerden delil niteligi tasiyanlarin Bitlis Cumhuriyet Bassavciliginin talimati ile muhafaza altina alindigi, diger malzemelerin ise yerinde imha edildigi ifade edilen açiklamada, güvenlik güçlerinin bölge halkinin da destegi ile huzur ve güvenligi saglamak maksadiyla, il genelinde operasyonlarini artirarak terörle mücadeleyi kararlilikla sürdürecegi aktarildi.

Kaynak: AA